Nytt «SimCity» på vei

Mer fokus på menneskene i byen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det har alltid vært populært å spille allmektig leder i dataspill, enten det er som gudeskikkelse i «Populous», statsleder i «Civilization» eller borgermester i «SimCity».

Alle disse klassiske spillseriene har vært svært viktige og populære blant strategifans. Men også andre spillere har nytt godt av «SimCity», etter at skaperen Will Wright skapte «Sims» - som skulle vise seg å bli verdens mest solgte pc-spillserie.

For tiden er Will Wright opptatt med å lage den lovende livssimulatoren «Spore», som nå er utsatt til 2008.

Likevel viser det seg nå at vi kan vente oss et nytt «SimCity»-spill, ifølge CVG.com. Nettsiden forteller at spillet vil bli presentert for første gang i den kommende amerikanske utgaven av Games for Windows magazine.

Inntil bladet når hylla, eller før lisenshaver Electronic Arts avslører mer, er det lite som er kjent om spillet annet enn at arbeidstittelen er «SimCity: Societies» - vi vet ikke engang om Will Wright er med på å utvikle det.

Navnet kan kanskje antyde at det nå blir lagt mer vekt på selve folkene som bor i byen - aner vi en mulig sammenslåing med «Sims»-serien?

Til spillbloggen Joystiq forteller EA følgende om arbeidstittelen:

- Det er helt annerledes enn «SimCity 4», så de prøver å komme fram til et annet navn enn bare å kalle det «SimCity 5».

FORRIGE VERSJON: Dette bildet er hentet fra «SimCity 4» fra 2003 - det er foreløpig ingen bilder fra det kommende spillet i serien. Foto: MAXIS / EA
FORRIGE VERSJON: Dette bildet er hentet fra «SimCity 4» fra 2003 - det er foreløpig ingen bilder fra det kommende spillet i serien. Foto: MAXIS / EA Vis mer

Inntil spillet blir utgitt, kan «SimCity»-fans i mellomtiden kose seg med Nintendo DS-versjonen som blir utgitt i slutten av måneden.

ORIGINALEN: «SimCity» slik det så ut i 1989.
SIM-SKAPER: Will Wright har skapt både «SimCity» og «Sims»-seriene. Det er usikkert om han nå jobber med det kommende «SimCity»-spillet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer