Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nytt skremmende sterkt møte med elektroniske halvgenier

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Röyksopp er utvilsomt den elektroniske duoen som har fått mest oppmerksomhet i 2001, men Xploding Plastix imponerer i enda sterkere grad. Deres «Amateur Girlfriends Go Proskirt» er årets aller beste norske album med sin galskap og sin fjetrende lek med agentmusikk, jazz og mørk elektronika. Denne ep-en, sentrert rundt albumkuttet «Behind The Eightball», bare understreker Plastix-gutta Jens Petter Nilsen og Hallvard Wennersberg Hagens posisjon som grever av samplealderen. Man har følelsen av å sitte i en berg-og- dalbane med hjernevaskeffekt i det « Eightball» treffer deg med sin storslåtte og farlige magi. «Omar Sharif Bonanza» er som en blodig marsj med uante konsekvenser og et militærkorps helt ute av kontroll. «Popfrontical Eclection» er et storband på syre - helt ute på en prærie man helst ikke vil befinne seg på.

«The Jim Pedersen Theme» er en totalt upretensiøs casiopopflørt, men nok en indikasjon på at Plastix får bra musikk ut av nærmest hva som helst. Melankolske «Shakedown Shutoff» forteller mye om duoens melodisk teft som aldri forlater deres åndfulle eksperimentfest.

Hele Norges coronakart