Nytt slag for Puff

I går tapte Sean «Puffy» Combs et viktig slag i rettsprosessen mot seg etter skyteepisoden i desember. Neste mandag begynner en ny rettssak mot Puff.

Det var 27. desember i fjor den berømte rapperen ble arrestert sammen med to andre etter en skyteepisode i en nattklubb.

Puffs forsvarsadvokat har prøvd å få en egen rettssak for sin klient, slik at hans sak ikke behandles sammen med de to andre. Dommer Charles Solomon planlegger nemlig å godta bevis i rettssalen som kunne blitt avvist hvis Puff sto for seg selv i tiltaleboksen.

Men i går avviste Solomon begjæringen fra Puffs advokat Benjamin Brafman om en egen sak. Dermed må han i tiltaleboksen sammen med sin 19 år gamle hangaround Jamal «Shyne» Barrow, og hans 34 år gamle livvakt Anthony Jones. Barrow skal ha skutt tre personer under episoden, som skal ha startet med at en mann kastet penger i ansiktet på Puff.

De tre tiltalte flyktet fra åstedet sammen med Puffs kjæreste Jennifer Lopez i en bil. Puff skal angivelig ha tilbudt sjåføren 50 000 dollar og en diamantring han hadde gitt i gave til Lopez hvis bilens eier påtok seg eierskapet for en 9 millimeters pistol som lå i bilen.

Puff har erklært seg ikke skyldig.

Ny sak

Mandag starter utvelgelsen av jurymedlemmer til en sivilrettslig sak mot Combs. Under en basketballkamp Puff var med å arrangere på City College of new York i desember 1991 ble ni personer drept og 29 skadd da det oppsto panikk blant publikum.

bjorn.k.bore@dagbladet.no

I HARDT VÆR: Puff utenfor rettslokalet sammen med sine advokater benjamin Brafman (t.v) og O.J-advokaten Johnnie Cochran.