Nytt spill om sykehusene

Kritikken fra pasienter og ansatte bare preller av.

MÅ OMGJØRES: I dag er det styremøte ved Oslo Universitetssykehus der strategien skal legges for de neste fem årene. Den store fusjonen må reverseres, mener Bjørg Marit Andersen, tidligere avdelingsoverlege ved OUS-Ullevåøl.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
MÅ OMGJØRES: I dag er det styremøte ved Oslo Universitetssykehus der strategien skal legges for de neste fem årene. Den store fusjonen må reverseres, mener Bjørg Marit Andersen, tidligere avdelingsoverlege ved OUS-Ullevåøl. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SYKEHUS: Riksrevisjonens skarpe kritikk av Oslo universitetssykehus (OUS) ser ut til å prelle av. Fra pasientfronten ved OUS hevder viseadministrerende direktør at sykehuset har plass til kreftpasienter, hjertesyke barn og respiratorpasienter, mens fagfolk som er i direkte arbeid med pasientene sier de ikke har plass. Hvem forvalter sannheten?

Det er heller ikke plass ved Rikshospitalet for premature og dårlige spedbarn, noe som utsetter barna for ekstra stress og smitte som kan føre til varige skader og eventuelt død. Problemene for premature, dårlige spedbarn som flyttes fra Ullevål til Rikshospitalet ble varslet for ett år siden. Men fusjonen av prematuravdelingene fortsatte i samme hensynsløse fart. Blant voksne pasienter dukker den ene alvorlige pasientskaden opp etter den andre, til tross for at noen har «glemt» å melde. Dette er toppen av et isfjell der ansvarsløshet synes å gå i par med «effektivisering».

I dag er det styremøte ved OUS der det legges fram «Overordnet virksomhetsstrategi 2013-2018». Prosjektmålene omfatter «Rolle som lokalsykehus, områdesykehus, regionsykehus og sykehus med landsfunksjoner». En lokalisasjonsdebatt foregår på innsiden av det skjøre skallet til OUS. Og spillet går videre på egen hånd - uten hensyn til kritikken fra pasienter, pårørende, politikere, helsebyråkrater og personell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer