Nytt Undset-funn

LILLEHAMMER (Dagbladet): Under opprydningen av Sigrid Undsets hjem Bjerkebæk er det nå dukket fram nye og hittil ukjente manuskripter, brev og andre papirer fra nobelprisvinneren. - Veldig spennende, sier hennes forlag Aschehoug, som ikke utelukker utgivelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sigrid Undset

La det være skrevet med en gang; i kassene som nå er flyttet fra Bjerkebæk til Universitetsbiblioteket i Oslo, venter ingen ny «Kristin Lavransdatter» på utgivelse. Men materialet skulle likevel være svært spennende for alle som er interessert i Sigrid Undset. Universitetsbibliotekar Tone Modalsli har fått inn mange kilo med Undset-materiale, som hun skal bruke vinteren til å katalogisere.

- Jeg tror nok dette kan være med på å supplere og utdype bildet av Sigrid Undset. Men det er mye å få orden på. Papirene kom inn hit hulter til bulter. Det er manuskripter, brev, husholdningsbilag og andre papirer som spenner over et tidsrom på flere tiår.

Litterære utkast

Det finnes en del brev fra rundt 1920 og utover, blant annet fra forfatterkolleger. Her er også tidlige skjønnlitterære utkast, for eksempel en kladdutgave av diktet «Stensgaten».

Fra tida før 1920 finnes det for eksempel også et par små skjønnlitterære utkast om unge mennesker i Kristiania. Dette er papirer som ikke før er publisert. - Dessuten er det her store bunker med avisutklipp sendt til henne fra Norsk Argus. De ligger i de originale konvoluttene og det kan tyde på at hun ikke har tatt bryet om å lese dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer