Nytt voldsepos fra «GTA»-skaperne

Omstridte «Manhunt» får oppfølger.

(Dagbladet.no): PlayStation 2-spillet «Manhunt» ble da det ble utgitt i 2003 omtalt som en «drapssimulator» - noe som selvfølgelig ikke gikk upåaktet hen.

Spillet ble totalforbudt blant annet på New Zealand, og trukket fram i en drapssak i England. Det viste seg imidlertid at det var offeret og ikke drapsmannen som eide spillet.

Her i avisa endte terningkastet på en toer.

Oppfølger på vei

Spillskaperne Rockstar er imidlertid kjent for å bry seg lite om kritikk, de har møtt en god del motbør også for «Grand Theft Auto»-serien de gir ut.

Derfor kommer det kanskje ikke som en overraskelse at de nå har annonsert en oppfølger til «Manhunt».

«Manhunt 2» er planlagt utgitt på PlayStation 2, PSP og Wii til sommeren, og utvikles av andre interne Rockstar-team enn de som utviklet det første.

Bevegelsesstyrt?

- I «Manhunt 2» prøver vi å lage et spill som er tro mot det originale konseptet med kjølig spenning og sniking, samtidig som vi hever spilldesignet og historiefortellingen, sier Rockstar-sjef Sam Houser i en pressemelding.

PlayStation og PSP er tradisjonelt spillplattformer der voksne spill har funnet seg til rette, mens Wii foreløpig har lagt seg på en mer «ufarlig» linje.

Det kan derfor bli interessant å se hvordan «Manhunt 2» vil benytte seg av den bevegelsesstyrte Wii-kontrolleren i utførelsen av drap - og hvilke reaksjoner som vil følge i kjølvannet av utgivelsen.