Nyttårskramper

De med særlig store forventninger til årets nyttårsaften, bør ta en titt på denne filmen. Den kan være en påminnelse om kommende sosiale katastrofer.

Nå er «200 sigaretter» lagt til denne kveld i New York anno 1981 og omhandler til dels svært unge menneskers desperate jakt på 1. festligheter og 2. en eller annen å gå hjem med for kvelden.

Rapporter fra selskapslivet tyder på at nevnte desperasjon ofte arter seg annerledes bare i formen for eldre årsgrupper, så muligens kan noen hver ha litt å hente her.
Et omfangsrikt persongalleri, med skuespillere som Ben Affleck og broren Casey, Janeane Garofalo, Courtney Love, Christina Ricci, Paul Rudd og Elvis Costello i en lynkort gjesteopptreden som seg selv, forfølger filmens enkle tematikk altfor monomant.

Risa Bramon Garcia byr på noen gode observasjoner av forventningspresset knyttet til denne festaften, en del småmorsomme situasjoner og vill 80-tallsmote.
Men de krampaktige løyene trekker i langdrag i sin enstonighet. Et par av figurene får du absolutt lyst til å legge i jern, før de går til køys for egen maskin.