O-fagmoro

En hyggelig reise ned i skogens kratt.

FILM: Flemming Quist Møller er mannen bak den danske animasjonsfilmsuksessen «Jungeldyret Hugo» og Jannik Hastrup er mannen bak «Cirkeline»-serien. Sammen har de laget en film som inneholder det beste fra begge leire: Humoren og frekkheten fra Hugo og den gode historien og den barnevennlige pedagogikken fra Cirkeline.

Rød sykkel

«Sykkelmyggen og dansemyggen» er en todimensjonal tegnefilm av den gamle sorten. Kulissene er malt i pastell, og figurene tegnet med en naiv og tydelig strek.

Historien tar oss med inn i skogen og ned i gresset, og filmen begynner i det myggen Egon klekkes i vannet. Egon er ikke som andre mygg. Han tør nemlig ikke fly og har derfor bestemt seg for å utforske verden på sin røde sykkel. I skogkanten treffer han Dagmar, ei myggjente som bare vil danse. Snart blomstrer kjærligheten.

Underlige skapninger

Samtidig spøker ei slem maurdronning i krattene, og Dagmar og Egon står plutselig ovenfor en stor prøvelse. Og da er det godt å ha venner.

I ei tid av store, påkostede animasjonsfilmer rettet mot barn og voksne fra sju år og oppover, er det bra at det importeres filmer også for de aller minste. Når det er sagt, så er ikke «Sykkelmyggen og dansemyggen» en kjedelig affære for de litt eldre. Fortellingen har godt driv og inneholder akkurat et stort nok spenn av underlige skapninger og morsomme hendelser til at man lar seg begeistre. I tillegg er filmen krydret med et soundtrack av jazz og Balkan-beat. Alt i alt en søt fortelling, med innslag av O-fag, for store og små.