Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

O, jul med din glede

En gal, gal, gal, gal jul.

FILM: Amerikanske juleverdier handler ikke om krybbe og stall, men om plastikksnømenn på taket og hermetisk skinke med smak av hickory og honning. Vel bekomme.

Luther Krank (Tim Allen) finner ut at han ikke vil feire jul, og overtaler kona Nora (Jamie Lee Curtis) til å bli med på karibisk cruise. Nyheten faller ikke i god jord i nabolaget, hvor den rette lære forvaltes av Vic Frohmeyer (Dan Aykroyd), og nåde den som prøver å endre på tradisjonene. For Hemlock Street skal pyntes på samme måte som i fjor og året før det, med sju fot høye plastikksnømenn som bærer navnet Frosty.

Med andre ord, juleterrorpolitiet settes inn mot ekteparet Krank, og her er vi for så vidt inne på de eneste formildende minuttene med «O, jul med din glede»: Scenene hvor hovedpersonene prøver å stå imot meningsterroren er en slags vag støtte til alle som våger å stå utenfor, de som vil være annerledes. Men «O, jul med din glede» er bare ikke en sånn film, så opposisjonen får bare så vidt lov til å løfte hodet før den igjen knekkes.

En flisetynn John Grisham-roman - som for en gangs skyld ikke handlet om advokater - var filmens utgangspunkt. Der slapp man i hvert fall Tim Allens overspill og velbrukte gags om og med julepynt og julemat. Du får mer julestemning av å se «Bad Santa».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media