Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

O jul med din vrede!

Jeg er redd selv, jeg. Mest redd er jeg for at vi skal miste vår verdighet.

NETT-TROLLET: Ta fri i jula, er oppfordringen fra innsenderen.
NETT-TROLLET: Ta fri i jula, er oppfordringen fra innsenderen. Vis mer
Meninger

Kjære sinte, redde, desillusjonerte nettdebattant. Kan jeg få slippe sinte meldinger, nå som det er jul? Kan du ta en pause? Gjerne til over nyttår, hvis du ikke føler at jeg ber om for mye?

Jeg forstår godt at du er skremt. Skremt over hva fremtiden vil bringe. Skremt over våre politikeres milelange avstand til din virkelighet. Skremt av alle menneskene med et annet språk og en kultur vi ikke forstår. Jeg er redd selv, jeg. Mest redd er jeg for at vi skal miste vår verdighet. Vår empati. Vår medmenneskelighet som er en bærende del av vår kultur. Jeg er også redd for våre politikere. Redd for at deres fokus forblir på popularitet ved neste valg og ikke på hvordan vi mennesker kan bygge det laget vi alle er så avhengig av for å leve.

Jeg forstår redselen og frustrasjonen din. Jeg forstår også hvor bra det kan være å ha noe eller noen konkrete å rette hatet og frustrasjonen mot. Hat er som en drug. Jo da, jeg vet. Man må øke dosene hele tiden. Men ikke nå. Ikke i julen. Ta en pause og kjenn på det. Kanskje oppdager vi hvor mektig hatet er? Hvordan det tærer hull i sjelen.

Kanskje oppdager vi at medmenneskelighet og inkludering rett og slett føles godt? La oss ha julefred. Kunne lese kommentarfeltene og se at der ønsker vi hverandre god jul. La oss prøve det i noen få dager, uker... eller kanskje alltid? Ikke la redselen og hat ødelegge vår menneskelighet. Hvem vet? Kanskje får vi den beste julegaven vi noen gang har fått? God jul.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media