O' Solan mio!

Kjell Aukrust-figurene Solan, Ludvig og Reodor Felgen reiser til Italia i ny og ambisiøs film fra John M. Jacobsen og Vibeke Idsøe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den nye Aukrust-filmen har et budsjett på 50 millioner kroner og blir noe av det mest kompliserte filmarbeid som noensinne er foretatt i Norge.

Figurene skal tegnes inn i et levende italiensk miljø, de skal vandre i italiensk landskap og arkitektur, de skal møte levende personer - men selvsagt oppføre seg som seg selv: Solan verdensvant og skrytende, Ludvig nervøs og krumbøyd, Reodor pragmatisk og løsningsorientert.

Aukrusts opplevelser

- Det blir komplisert, og vi vet ennå ikke helt hvordan vi skal gjøre det. Men målsettingen er at bakgrunnen alltid skal bestå av levende bilder og at de tegnede figurene skal møte virkelige personer, sier regissør Vibeke Idsøe.

Hun har selv skrevet manus til filmen, som hun gjorde til «Solan, Ludvig og Gurin med reverompa». Også denne gangen har Aukrust selv vært med og overvåket manusets tilblivelse.

- Filmen henter stoff fra Aukrusts samlede verker, men mye er basert på hans egne opplevelser i Italia, sier Idsøe.

Til Roma

For Kjell Aukrusts verden er langt større enn iskalde Flåklypa, Alvdal og Tynset. Privat elsker han Italia; dit har han reist tjue ganger, noe han både har tegnet og skrevet om.

Han har kjørt Alfa Romeo på italienske motorveier, drukket og spist av det beste italienerne har å by på - noe både Reodor Felgen og Solan Gundersen godt kan trives med. Ludvig får heller gjemme seg bak en av søylene i St. Peterskirken. Dit skal de, nemlig, for å overvære et pavevalg.

Klart til start

Foreløpig er det bare tegnet skisser til filmen.

- Men filmen står på flystripa. Nå gjelder det bare å få den til å lette. Vi hadde tenkt å starte opp for alvor med produksjonen om et år, sier John M. Jacobsen.

Han er produsent; som han var for «Solan, Ludvig og Gurin med reverompa» og Vibeke Idsøes debutfilm «Jakten på nyresteinen». De samarbeider også om tegnefilmen av Astrid Lindgrens «Karlsson på taket»; Idsøe har skrevet manus, Jacobsen produserer.

FILMSTJERNER: Solan og Ludvig skal tegnes inn i Italienske miljøer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer