O sole mio! Lene flørter med Luciano

MODENA (Dagbladet): Aqua-Lene er klar for tungvekteren Pavarotti: På generalprøvene i går kveld sjarmerte hun supertenoren i senk på scenen i hans egen lille, italienske hjemby.

I kveld går hun på scenen for «Pavarotti & Friends»-konsert med George Michael, Annie Lennox og Enrique Iglesias.

I tropevarmen i går kveld finpusset vår egen Lene Nystrøm og Aqua-kompisen René Dif på den kjente folkesangen «Funiculi Funicola» sammen med Luciano Pavarotti, et stort barnekor og et av Italias fremste symfoniorkestre.

- Dette her fungerte jo bra, strålte Norges største superstjerne etter generalprøven med Pavarotti - og etter at hun framførteAquas egen «Around The World».

Imponerte

Det hadde hun all grunn til. Sammen med René var hun i går den eneste som kunne gå ned fra Pavarottis scene etter bare en eneste gjennomkjøring. Så fornøyd var Pavarotti. Han gliste bredt, tørket svetten med håndklehaugen som han konstant har hengende rundt skuldrene, og strødde om seg med slengkyss til Lene.

- Heldigvis er «Funiculi Funicola» på en dialekt som godt over halve Italia ikke forstår, ler Lene.

- Det sa i alle fall Pavarotti til oss, og det passer oss greit, fortsetter Lene - og legger til at låta handler om å kjempe seg mot toppen.

Vaiedans

Toppen så det ut som både Luciano Pavarotti, Lene, Annie Lennox, Tracy Chapman og George Michael nådde da de sang gjennom avslutningsnummeret:Beatles' udødelige «All You Need Is Love». Lene danset på scenen, René Dif lekte uhyre - og Pavarotti selv; jo, han lo og klappet og vaiet i takt på sin lille barkrakk som så ut til å leve sitt eget liv etter gjennomgangen.

For øvrig: De av dere som etter skandalekonserten i Oslo i fjor sommer lever i den villfarelse at Pavarotti er død som Kongen av den høye C, må tro om igjen. På øvelsene foran kveldens konsert har Il maestro overbevist.

- Full av karisma

- For meg er det en drøm å oppleve dette her, sier René Dif. - Pavarotti er tross alt den største legenden, og han forener klassisk og pop på en måte som tjener begge sjangrene, føyer Lene til.

Dagbladet ble i går ettermiddag med i limousinen sammen med Lene Nystrøm på den vel 40 minutter lange turen til Modena fra oppstyret utenfor hotellet der stjernene bor i Bologna.

Lene innrømmer at Pavarotti ikke er den artisten hun hører mest på, men hun liker hans initiativ til konserten «Music for peace».

- Det oser karisma av mannen, men han er definitivt en bestemt mann. Han har en masse mennesker som står på tå hev for seg, men jeg synes han er flink til å få oss artistene til å slappe av. Han har kontroll.

Vil adoptere

Det årlige Live Aid-liknende showet samler toppstjerner fra hele verden, og årets konsert går til inntekt for ulike prosjekter for barn i Tibet og Kambodsja. Deler av koret som synger med artistene, består av tibetanske gatebarn, og dette innrømmer Lene Nystrøm at hun har litt problemer med.

- Her får fattige gatebarn se en side av livet som de kanskje ikke har bare godt av, siden de skal tilbake til den samme fattigdommen etterpå. Jeg har lyst til å hjelpe dem alle, fjernadoptere hele koret, sier Lene Nystrøm.

- Du har råd til det.

- Kanskje jeg gjør det óg, jeg!

LYSTIG LAG: Lene Nystrøm og René Dif tok Pavarotti med storm på generalprøven.