Oase i kjøpesenterland

Med Tøyensenteret som nærmeste nabo, har den vesle kaféen Renseriet sneket seg inn som et lite pustehull. Nyåpnet utstilling av Bjørn Tore Stavang sikrer en åndelig rastepause.

Mens nye kaféer har poppet opp i hele Oslo, har Tøyen til nå ikke kunnet skilte med et hav av bidrag. Men i høst dukket Renseriet Kafé og Tehus umerkelig opp i bydelen. Så er du Tøyenser - ikke fortvil, her kan du få dekket kafébehovet i eget nabolag.

- En kafé for folk på Tøyen og Kampen, forklarer medeier Marit Skram. Hun tror på skjenke-bevilling i februar, noe som forhåpentligvis vil gi popularitet også på kveldene. Nå er Renseriet en dagkafé med kaffe, te, lunsj og kaker. På programmet står månedtlige utstillinger og akustiske småkonserter. Gamle eikemøbler, kunstgjenstander og behagelig musikk fyller det lyse lokalet. For de leselystene er det også en reol med bøker til disposisjon for gjestene. Alt i alt er Renseriet gammeldags koselig og minimalistisk moderne på en gang.

Den nyåpnede utstillingen til Bjørn Tore Stavang passer naturlig inn med sine motiver fra en moderne hverdag. En åpen kjøleskapdør, eller en minibank med "please enter I need you" på displayet, gir illusjoner av å stå ut i rommet. Bildene er malt fotorealistisk tredimensjonale, så ikke prøv gå inn den halvåpne døren til høyre for inngangen! Utstillingen skal henge frem til midten av februar

Alt ligger altså til rette for en intimkoselig kafétur - med kunst attpåtil!