Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Oasis- bråk på direkten

LONDON (Dagbladet/Expressen): Da Liam og Noel Gallagher ble intervjuet av BBC, svarte de med banning, de hyllet dop og lagde kvalm. Da britisk presse ville ha kommentarer, eksploderte Liam og gikk til angrep med slag og spark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var torsdag kveld at brødrene ble intervjuet i et direktesendt radioshow på BBC. Verten Steve Lamacq prøvde febrilsk å roe brødrene.

- Alle som ikke liker det brødrene Gallagher sier nå, bør slå av radioen, prøvde Lamacq. Liam og Noel brydde seg ikke, og da Verves siste singel «The drugs don't work» skulle spilles, protesterte brødrene.

- Jeg mener at narkotika fungerer, sa Noel.

- Det er sannheten. Narkotika fungerer, for helvete, supplerte Liam. Storebror skulle legalisere narkotika hvis han ble borgemester i London.

Kranglet

På spørsmål om familieliv svarte Liam at han trodde på kjernefamilien.

- Derfor skal jeg kjøpe en jævla hund.

For å roe de to, prøvde verten å fortelle at Liam nylig hadde fylt 25 år. Men i stedet begynte brødrene å krangle med hverandre.

- Du ga meg ikke presang, din jævla idiot, skrek Liam til storebroren og var i ferd med å forlate studio.

Liam ble sittende, og startet like godt et angrep på Mick Jagger, Keith Richards og George Harrison, som har vært kritiske mot Oasis-brødrenes oppførsel.

- De der gamle gubbene håndterer jeg med høyrehånda, konstaterte Liam, før han skjelte ut Paul McCartney fordi han har komponert klassisk musikk.

Unnskyldning

Dagen etter måtte BBC be om unnskylding, fordi flere parlamentsmedlemmer hadde reagert på programmet. Kanalledelsen ga beskjed om at de skulle granske episoden.

Men Liam og Noels pappa mener at BBC får skylde på seg selv.

- Et slikt intervju kan ikke sendes på direkten. Det må tas opp på bånd. Alle vet hva de kan finne på å si, uttalte Tommy Gallagher i avisa Daily Mail.

Fredag samlet journalistene seg utenfor Liam Gallaghers hjem i Nord-London. Liam møtte opp i sitt desidert verste humør. Han jaget to kvinnelige reportere og sparket i bilen deres.

- Jeg er så jævla lei av dere. Dra til helvete før jeg banker dere opp, avsluttet en drittsur Liam Gallagher.

Hele Norges coronakart