Oasis i forfall

KRISTIANSAND (Dagbladet): Oasis halter videre uten låtskriver og gitarist Noel Gallagher med på verdensturneen. Men Liam Gallagher i Oasis benekter at bandet rakner.

Oasis minner mer om et omreisende katastrofeområde enn et band. Midt i verdensturneen hoppet storebror Noel av.

- Vi hadde en krangel. Resultatet var at han ikke ville turnére. Men vi klarer oss bra, sier Liam Gallagher til Dagbladet.

Søskenkjærlighet

Det går ikke lang tid mellom rykter om krangel, oppløsing av band og ekteskapelige problemer for Gallagher-brødrene.

- Jeg er jævlig glad i broren min. Han er en fantastisk fyr, og en kjempefin låtskriver, sier Liam.

- Hvis forholdet er så bra, hvorfor hoppet han av?

- Han ville lage et soloalbum. Dette syntes jeg var er jævlig dårlig idé. Jeg godtok det overhodet ikke. Det ble en helvetes krangel, og resultatet kjenner du. Men han har bare tatt en pause, vi er ikke i oppløsning. Noel har heller ingen planer om å slutte.

Dalende stjerner

Dagbladet har ti minutter med den bråkjekke frontfiguren i Oasis. Denimklærne henger som en sekk, men men Liam er veldig opptatt av at håret ligger riktig. Han drar stadig hårpistrene ned mot kinnene mens han forteller om bandets planer:

- Jeg skal skrive en rocksymfoni, en rockopera. Den skal være ferdig om to år, og skal spilles inn med et stort symfoniorkester.

- Du har sagt at dere skal turnére på klubber og mindre konsertsteder neste år? Har det noe med at dere selger færre plater og er mindre populære enn før?

- Ja, det er vel det. Men vi fortsetter. På nyåret kommer en ny plate.