Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: Liam Gallagher - «Why Me? Why Not.»

Oasis-lillebror slår tilbake

Liam Gallagher på stigende kurs.

PÅ RIKTIG VEI: Liam Gallagher får det tidvis til å svinge bra på sitt andre soloalbumforsøk. Foto: Warner Music
PÅ RIKTIG VEI: Liam Gallagher får det tidvis til å svinge bra på sitt andre soloalbumforsøk. Foto: Warner Music Vis mer

«Why Me? Why Not.»

Liam Gallagher

4 1 6

Rock

2019
Plateselskap:

Warner Music

«Slår hardere på strengene.»
Se alle anmeldelser

ALBUM: Liam Gallaghers musikalske liv etter Oasis har vært preget av rådvillhet og noen få medium spretne tilløp.

Der hvor bror Noel sakte men sikkert har bygget seg opp en ny karriere med sitt Noel Gallagher's High Flying Birds, har Liam loket rundt og ikke helt visst hvilken fot han skal stå på. Beady Eyes, hans første post Oasis-prosjekt, fikk aldri nevneverdig oppdrift, selv om bandet kun besto av tidligere Oasis-medlemmer. Det sier kanskje noe om hvem som satt på gullpennen i kollektivet?

Beady Eye ble stuet bort og Liam gikk solo. Selv om debuten «As You Were» fra 2017 gjorde det brukbart kommersielt sett i hjemlandet, var det ikke helt den store kunstneriske suksessen, det heller.

Nå forsøker han igjen med «Why Me? Why Not.». Allerede i åpningslåta, som også er førstesingelen, «Shockwave» sender han klare signaler om at han har tenkt å slå hardere på strengene denne gangen. Det svinger slettes ikke verst og når Liam får fart på refrengene, er det svært få som kan utfordre han.

«You sold me right up the river / You had to hold me back / You could've looked for the sunshine, yeah / But you had to paint the whole thing black / Now I'm back in the city / The lights are up on me». Lurer på hvem han snakker til?

«One of Us» låter klassisk Oasis med et slentrende driv og strykerne dandert strategisk rundtom i låta for passe doser sødme. «Alright Now» forteller med all tydelighet at Liam ikke føler noe behov for å dra utenfor øyriket for inspirasjon. The Beatles, og i sær John Lennon, har alltid vært en viktig ledestjerne for sangeren og den har ikke blitt noe mindre med årene.

Men: Hva skjedde med det klassiske albumformatet på 40 effektive minutter? Her må noen lære å redigere seg selv, man trenger virkelig ikke å dra det ut en plate som dette i det lengste?

Flere av låtene kunne med fordel ha blitt liggende igjen i en skuff da de egentlig ikke bidrar til noe annet enn å vanne ut det positive inntrykket. Bortsett fra det peker pilen oppover for Liam.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling