Oasis mot slutten?

Oasis' siste album «Standing On The Shoulder Of Giants» er musikkindustriens største salgsmessige flopp på mange år. Plata har manglet store hiter, Oasis som merkenavn har mistet sin kraft og skiva har stupt på listene på begge sider av Atlanteren i rekordfart.

Når Noel Gallaghar har bestemt seg for å droppe turnévirksomheten hele tre måneder før bandets meget omfattende Europa-turné er ferdiggjort, lukter det synkende skip lang vei.

I august i fjor sluttet både gitarist Paul «Bonehead» Arthurs og bassist Paul McGuigan, begge originalmedlemmer i bandet. I går morges meldte så Daily Mirror at Noel Gallagher var drittlei av å være på veien med broder Liam og resten av Oasis. Etter kun to Europa-konserter avlyste de sin konsert i Barcelona lørdag. Den gang skyldte de på trommis Alan Whites helseproblemer. I går ble Paris-konserten avslyt, i følge en insider i Oasis-miljøet fordi Noel har fått nok av å være borte fra kona Meg Matthews og deres lille baby - og av lillebror Liam. Seinere på dagen ble det kjent av bandet kansellerer resten av sine konserter i Frankrike, men at de er på plass i Milano tirsdag. Men da heter gitaristen Matt Deighton; en engelsk musikerdoldis som tidligere har spilt med Paul Weller og Mother Earth. Deighton vil dele på gitaroppgavene med Gem Archer. Han har vært med i Oasis i et drøyt halvår, men har ikke spilt på en eneste Oasis-innspilling.

Noel Gallagher har også tidligere hoppet av Oasis-turneer, i 1996 midt under bandets USA-turné. Den gang avlyste bandet klokelig hele turneen.