Obama leder nominasjonslista til britisk bokpris

Men kan bli slått av vampyr-forfatter.

LITTERATURSJEFEN: Barack Obama så en smule sliten ut da han besøkte en andreklasse på biblioteket til skolen deres i Washington DC. Men han er godt likt i det litterære selskap. Nå er han nominert i to tunge kategorier til British Book Awards. Foto: SCANPIX /EPA/GARY FABIANO / POOL
LITTERATURSJEFEN: Barack Obama så en smule sliten ut da han besøkte en andreklasse på biblioteket til skolen deres i Washington DC. Men han er godt likt i det litterære selskap. Nå er han nominert i to tunge kategorier til British Book Awards. Foto: SCANPIX /EPA/GARY FABIANO / POOL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Barack Obama har ikke bare gjort seg bemerket i politikken det siste året. Den ferske amerikanske presidenten har også solgt bøttevis med bøker om sitt liv og politikk. Nå har han fått en ny fjær i hatten som forfatter.

Obama leder foreløpig an på nominasjonslista til British Book Awards. Det melder BBC News.

Han har skrevet de to bøkene «Mot til å håpe» og «Å leve en drøm», som begge har blitt bestselgere i Storbritannia, såvel som i USA. Den sistnevnte selvbiografien har nå blitt nominert til prisen for årets biografi. I tillegg er Obama også nominert til den høythengende prisen årets forfatter.

Tre andre forfattere er også nominert til to priser på en gang i år. Deriblant Kate Summerscale, som har skrevet boka «Mr. Whichers mistanker eller mordet i Road Hill House». Boka kommer på norsk i vår, og er en krimfortelling fra virkeligheten.

Men det er en annen, kvinnelig forfatter som kan bli Obamas sterkeste utfordrer i årets forfatter-kategorien. Hun heter Stephenie Meyer og og er kvinnen bak suksesserien «Twilight». Ungdomsbøkene om Bella og vampyrkjæresten Edvard har ligget høyt på bestselgerlistene i USA det siste året, og på nyåret føk de også til topps i Norge. Her fikk interessen for bøkene et oppsving i forbindelse med filmatiseringen av den første boka i serien, «Evighetens kyss».

To bøker har foreløpig kommet ut i Norge, den tredje kommer i løpet av våren.

British Book Awards deles ut i London 3. april.

Se hele nominasjonslista her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer