Obama leder nominasjonslista til britisk bokpris

Men kan bli slått av vampyr-forfatter.

LITTERATURSJEFEN: Barack Obama så en smule sliten ut da han besøkte en andreklasse på biblioteket til skolen deres i Washington DC. Men han er godt likt i det litterære selskap. Nå er han nominert i to tunge kategorier til British Book Awards. Foto: SCANPIX /EPA/GARY FABIANO / POOL
LITTERATURSJEFEN: Barack Obama så en smule sliten ut da han besøkte en andreklasse på biblioteket til skolen deres i Washington DC. Men han er godt likt i det litterære selskap. Nå er han nominert i to tunge kategorier til British Book Awards. Foto: SCANPIX /EPA/GARY FABIANO / POOL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Barack Obama har ikke bare gjort seg bemerket i politikken det siste året. Den ferske amerikanske presidenten har også solgt bøttevis med bøker om sitt liv og politikk. Nå har han fått en ny fjær i hatten som forfatter.

Obama leder foreløpig an på nominasjonslista til British Book Awards. Det melder BBC News.

Han har skrevet de to bøkene «Mot til å håpe» og «Å leve en drøm», som begge har blitt bestselgere i Storbritannia, såvel som i USA. Den sistnevnte selvbiografien har nå blitt nominert til prisen for årets biografi. I tillegg er Obama også nominert til den høythengende prisen årets forfatter.

Tre andre forfattere er også nominert til to priser på en gang i år. Deriblant Kate Summerscale, som har skrevet boka «Mr. Whichers mistanker eller mordet i Road Hill House». Boka kommer på norsk i vår, og er en krimfortelling fra virkeligheten.

Men det er en annen, kvinnelig forfatter som kan bli Obamas sterkeste utfordrer i årets forfatter-kategorien. Hun heter Stephenie Meyer og og er kvinnen bak suksesserien «Twilight». Ungdomsbøkene om Bella og vampyrkjæresten Edvard har ligget høyt på bestselgerlistene i USA det siste året, og på nyåret føk de også til topps i Norge. Her fikk interessen for bøkene et oppsving i forbindelse med filmatiseringen av den første boka i serien, «Evighetens kyss».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer