Obama og McCain ble tegneseriefigurer

Deler forlag med vampyrer og roboter.

(Dagbladet.no): Den amerikanske valgkampen tar stadig nye former. Fra før av finnes utallige bøker om presidentkandidatene, deriblant autoriserte og uatoriserte biografier, humorbøker og debattbøker.

I dag fikk kandidatlitteraturen to nye tilskudd: Barack Obama og John McCains biografier i tegneserieform.

- Fengslende historier

- Begge mennene har veldig fengslende historier, sier redaktør Scott Dunbier i forlaget IDW Publishing til nyhetsbyrået Reuters.

De er fra før av kjent for å utgi tegneserier om vampyrer og roboter, men har tro på at også de nye tegneserieheltene vil fange publikums interesse.

Tegneseriene blir solgt både hver for seg som tegneseriealbum, og sammen i bokform. Begge seriene er på 28 sider, og på omslagene poserer tegneserieversjonene av presidentkandidatene i bredbeint superhelt-stilling, og med det amerikanske flagget vaiende i bakgrunnen.

Ikke første gang

- Jeg tror at folk som vanligvis ikke kjøper tegneserier kommer til å lese disse, sier Dunbier, og innrømmer gladelig at utgivelsene er et forsøk på å profittere på valgkampen.

Obama og McCain ble tegneseriefigurer

Det er ikke første gang politikere dukker opp i tegneserier. Tidligere i år dukket for eksempel britenes statsminister Gordon Brown opp i den amerikanske tegneserien «Captain Britain and the MI13».

På tide vi får se superheltversjonene av Siv Jensen og Jens Stoltenberg?

OBAMAS LIVSHISTORIE: To sider fra tegneseriebiografien om Barack Obama.
SUPERHELT-OBAMA: Barack Obama har blitt tegnet i superhelt-posisjon før. Her som t-skjortemotiv på tegneseriemessen Comic Con i juli i år.