Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Obama sier «sorry»

Sendte ydmykt brev til fornærmet professor.

STORKJEFTET: Obama er ydmyk etter å ha slengt med leppa under en tale hos General Motors. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Bill Pugliano/Getty Images/AFP
STORKJEFTET: Obama er ydmyk etter å ha slengt med leppa under en tale hos General Motors. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Bill Pugliano/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kunsthistorieprofessor i Texas har fått et håndskrevet brev av Barack Obama, hvor presidenten ydmykt ber om unnskyldning. Professoren ble nemlig fornærmet av Obamas noe nedsettende kommentarer om kunsthistoriefaget, i en tale han nylig holdt på en av General Motors bilfabrikker utenfor byen Milwaukee.

Irritert professor
I talen, som kan ses på nettstedet Politico, sa Obama at «folk har potensiale til skape mye mer med en produksjons- eller håndverkerutdannelse, enn med en universitetsgrad i kunsthistorie.»

Det fikk kunsthistorieprofessor Ann Collins Johns ved Universitetet i Texas til å sende en melding til presidenten, hvor hun argumenterte for at kunsthistorie «lærer studentene å tenke, lese og skrive kritisk».

Og hun fikk svar:

«La meg få be om unnskyldning for kommentarene mine. Poenget mitt handlet om arbeidsmarkedet, ikke om verdien av kunsthistorie. Kunsthistorie var faktisk et av mine favorittfag på videregående. Det har hjulpet meg å finne mye glede i livet som jeg ellers ville gått glipp av», skrev Obama i et håndskrevet brev til professoren, ifølge kunstbloggen Hyperallergic.

Fryktet å få «en haug eposter»
Videre skrev Obama: «Vennligst send beklagelsen min videre til hele fakultetet. Og vennligst forstå at jeg bare forsøkte å oppfordre ungdom til å vurdere flere muligheter enn en fireårig universitetsutdannelse, men også være åpen for tekniske utdannelser som kan gi dem en god karriere.»

Det kan virke som om Obama selv forstod at kommentarene han kom med ville skape reaksjoner. For han fortsatte talen sin med å si at han «elsker kunsthistorie» og at han håpet kommentaren ikke ville føre til at han ville få «en haug med eposter.» 

Hele Norges coronakart