Obamas bok slår rekord

Tidligere president Barack Obamas bok «Et lovet land» har solgt nærmere 890 000 eksemplarer i USA og Canada første døgn - mer enn noen andre presidentmemoarer.

NY BOK: I Barack Obamas nye bok «A promised land» forteller han om Oslo-besøket i 2009. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tallene for første dag er en rekord for forleggeren Penguin Random House og inkluderer forhåndsbestillinger, ebøker og lydbøker.

- Vi er henrykte med salget første dag. Det gjenspeiler begeistringen og forventningen til president Obamas bok, sier forlagssjef David Drake.

Den eneste boken skrevet av en tidligere beboer i Det hvite hus som er i nærheten av de samme salgstallene, er Michelle Obamas bok «Min historie».

Den solgte 725 000 eksemplarer i Nord-Amerika første dag da den ble lansert i 2018.

Onsdag ettermiddag amerikansk østkysttid lå «Et lovet land» på toppen av salgslisten til Amazon.com og Barnes & Noble.com. Administrerende direktør James Daunt i Barnes & Noble sier bokhandlerkjeden lett solgte mer enn 50 000 eksemplarer den første dagen og de håper å nå en halv million innen ti dager.

- Så langt ligger den side om side med Michelle Obamas bok, sier han.

Til sammenligning solgte Bill Clintons «Mitt liv» om lag 400 000 eksemplarer første dag, mens George W. Bushs «Decision Points» solgte omtrent 220 000.

Den mestselgende boken første døgn etter utgivelse er fortsatt J.K. Rowlings sjuende bok om Harry Potter, «Harry Potter og dødstalismanene», fra 2007.

Den solgte men enn 8 millioner eksemplarer på 24 timer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer