KOMMENTARER

Obamas forsøk på våpenkontroll møtes med påstander om at han er en tyrann

Når USAs president Barack Obama presenterer små innstramminger i våpenlovgivningen, prøver mektige interesser å skyte spurv med kanoner.

OPPRØRT: President Barack Obama tørker tårer når han snakker om ofrene for våpenvold. Han omtaler masseskytingene som en nasjonal krise og en epidemi.  Foto: AP / NTB Scanpix
OPPRØRT: President Barack Obama tørker tårer når han snakker om ofrene for våpenvold. Han omtaler masseskytingene som en nasjonal krise og en epidemi. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet):

Drap. Masseskytinger. Gjengkriminalitet. Terror. Selvdrap. Ulykker. Skytevåpen tar livet av mer enn 30000 amerikanere hvert år. Hundretusener sitter igjen som fortvilte pårørende. Antallet plasserer USA skyhøyt over alle andre vestlige land på alle statistikker. Bare i 2015 var det 330 masseskytinger i USA, ifølge Gun Violence Archive.

Angrepet i San Bernardino i desember hvor to selverklærte terrorister drepte 14 personer, er friskt i minnet. Amerikanerne husker også med gru hvordan 20 førsteklassinger og seks ansatte ved Sandy Hook barneskole ble skutt og drept i desember 2012.

Obama er, som de fleste andre, dypt opprørt over en situasjon som ser ut til å være fullstendig ute av kontroll. Han omtaler våpenvolden som en nasjonal krise og en epidemi, og har gjort det til første prioritet i sitt siste år i Det hvite hus. Med tårer i øynene mintes presidenten ofrene for Sandy Hook-skytingen da han gjorde det klart at USA ikke kan vente lenger med å stramme inn liberale våpenlover og fjerne smutthull som gir folk mulighet til å kjøpe våpen uten bakgrunnssjekk. Han vil også at myndighetene bruker mer ressurser på å forske på våpensikkerhet, at det skal ansettes flere FBI-agenter til å foreta bakgrunnssjekker, og at det skal investeres 500 millioner dollar på neste års budsjett til mental helse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer