KOMMENTARER

Obamas siste sjanse til å bli husket for en suksess

Iran er ironisk nok det eneste som kan redde det utenrikspolitiske ettermælet til en skadeskutt president.

ET LEKEMØTE: USAs president Barack Obama og Irans president Hassan Rohani har aldri møttes. Likevel er en atomavtale om Iran Obamas siste sjanse til å få en viktig utenrikspolitisk triumf. Her er de to i dukkeformat utenfor FN-byggningen i fjor. (Jonathan Fickies/AP Images for Avaaz) Scanpix
ET LEKEMØTE: USAs president Barack Obama og Irans president Hassan Rohani har aldri møttes. Likevel er en atomavtale om Iran Obamas siste sjanse til å få en viktig utenrikspolitisk triumf. Her er de to i dukkeformat utenfor FN-byggningen i fjor. (Jonathan Fickies/AP Images for Avaaz) Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

I GÅR BLE TIDSFRISTEN for en avtale med Iran om landets kontroversielle atomproduksjon forlenget til 1. juli 2015. Det skjedde fordi alle parter har store interesser av å få til en avtale. Det er mange gevinster å høste fra en avtale. Et brudd ville derfor være et stort nederlag som ingen av partene ville ta ansvar for. Vestlige diplomater sier det var store framskritt på møtet i Wien som endte i går, og ifølge BBC er de sikre på å få en avtale til sommeren.

MYE STÅR PÅ SPILL. Først og fremst sakens kjerne - for å si det sånn - nemlig om Iran tillater de begrensninger omverdenen krever for å ha garantier for at Iran ikke er i stand til å bruke kjernekraftindustrien til å lage atomvåpen. Men en avtale om Irans atomindustri handler også om det store diplomatiske spillet i Midtøsten, der en avtale vil gjøre Iran til en enda mektigere spiller.

En avtale vil også være godt for det anstrengte forholdet mellom Vesten og Russland. Men framfor alt vil en avtale være godt for den amerikanske presidenten. Iran er Barack Obamas siste sjanse til å bli husket for en utenrikspolitisk suksess.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer