Obduksjon av tyske biler

Yngve Holen dissekerer objekter som om de var kropper på obduksjonsbordet. Utstillingen «Heinzerling» utforsker en verden av motstridende design og materiell perfeksjon.

METAFORISK: Yngve Holens utstilling «Heinzerling» på Kunstnernes Hus stiller nøkternt opp eksempler på industridesign, som blir bærere av et metaforisk innhold om kropp, teknologi og objekters framtredelse for oss, fra vannkokere til CT-scannere og bildeler fra BMW. FOTO: ARVE RØD
METAFORISK: Yngve Holens utstilling «Heinzerling» på Kunstnernes Hus stiller nøkternt opp eksempler på industridesign, som blir bærere av et metaforisk innhold om kropp, teknologi og objekters framtredelse for oss, fra vannkokere til CT-scannere og bildeler fra BMW. FOTO: ARVE RØDVis mer

Er vi mennesker fortapte, fanget i eget nett, ofre for vår egen framgang? Eller er vi suverene herskere over vår skjebne, i stand til å løse problemene etter hvert som de dukker opp; etter hvert som vi selv skaper dem? Antakeligvis er vi begge deler, som de vandrende paradoksene vi er. Ethvert problem, nesten, finner sin løsning, enten vi har skapt det selv eller ikke. Og enhver løsning, nesten, skaper i sin tur nye problemer. Hvor stopper det? Og hva skjer når det stopper?

Det er mye mulig at disse spørsmålene er fullstendig irrelevante for å knekke den nøtta det er å forstå utstillingen til Yngve Holen, «Heinzerling», som åpnet denne helgen på Kunstnernes Hus. Men det er også mye mulig at dette er de eneste relevante spørsmålene å stille. Det tar riktignok litt tid før man resonnerer seg fram hit, ut fra det stramme oppsettet i den ene av Husets to store utstillingssaler.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.