Obs! Avlyst!

Det finnes gode unnskyldninger. Dårlige unnskyldninger. Og pop-stjerneunnskyldninger.


AVLYSER ALLTID: Azealia Banks skulle spilt på Rockefeller i dag, men avlyste sin femte norgeskonsert.
AVLYSER ALLTID: Azealia Banks skulle spilt på Rockefeller i dag, men avlyste sin femte norgeskonsert. Vis mer
Kommentar

Noen folk kan man rett og slett ikke stole på. Azealia Banks, for eksempel. Det amerikanske rapfenomenet som i dag var booket til å spille på Rockefeller i Oslo, men som for noen uker siden avlyste norgeskonserten. For femte gang. Før konserten i 2011 hadde hun byttet management. De ville begynne fra scratch og avlyste alt. Greit nok. Så droppet hun Øyafestivalen i 2012 for å fokusere på innspillingen av debutalbumet sitt (som, kremt, ikke har kommet ut ennå). Året etter avlyste hun Øya igjen, pga. «halssykdom». Da hun skulle spille på Hovefestivalen i sommer klarte hun endelig å komme på seg på flyet og lande i Oslo. Men da hun hørte at det var en firetimers kjøretur til Arendal sa hun «hell no!» og hoppet på første fly tilbake til USA.

Ikke rart Hovefestivalens pressesjef døpte henne til offisiell «norgesuvenn».

Hvert år spilles det mange tusen konserter i Norge. De fleste gjennomføres uten stor ståhei, men av og til meldes det altså avbud. Som oftest pga. sykdom. Muse måtte avlyse Oslo Spektrum i 2012 fordi Matt Bellamy hadde brukket foten på to steder. Da Franz Ferdinand skulle spille på Bergenfest i sommer fikk Alex Kapranos en alvorlig allergisk reaksjon og måtte velge helsepersonell framfor publikum. Og hvem glemmer vel Keith Richards, som i 2006 falt ned fra et kokosnøttre på Fiji, måtte hodeopereres og dermed bidro til at Stones måtte avlyse deler av turneen - inkludert konserten i Bergen.

Gode unnskyldninger alt sammen. Men: «Europa er kult, men jeg er ikke i humør til å dra dit. Sorry. Jeg hater euro, de irriterer meg. Det er som falske penger, lol», som britiske Wiley skrev på Twitter - bare timer før han skulle stått på scenen på Oslo Live. !!! avlyste oslokonserten i 2007 fordi frontmannen akutt valgte å slutte i bandet og Miley Cyrus slet så voldsomt med å forsone seg med dødsfallet til sine kjære hund, Floyd, at hun måtte avlyse flere konserter i våres. Heldigvis kom hun seg til Telenor Arena.

Alle disse unnskyldningene blekner likevel i sammenlikning med myten om James Brown. Kongen av soul og humørsvingninger. Da han skulle spille på Visbyfestivalen i 2000 var det meste bare fryd og gammen. Han landet med privatflyet sitt på Gotland og alt var på stell. Men bare minutter før han skulle gå på scenen, ble konserten avlyst.

Publikum sto igjen i regnet.

Den offisielle versjonen? James Brown hadde en skulderskade.

Den uoffisielle? Konsertområdet skal ha vært for stygt og veien opp til scenen for skitten for James Brown. På rideren hadde han nemlig et ufravikelig krav:

En ren, rød løper hele veien opp til scenen.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.