Obs., obs, : Parodi

Det er jammen godt TV3 opplyser at «Glem ikke tannbørsten» er parodi. Det er sannelig ikke lett å se forskjell.

«Glem ikke tannbørsten» er en parodi på et gameshow, opplyser TV3 instruktivt i sin programpresentasjon. Det er godt de sier ifra. For det er for tida sannelig ikke lett å se forskjell.

«Glem ikke tannbørsten» er et innkjøpt «konsept», som har vært en stor suksess i Danmark. Hemmeligheten bak programmet er at det er reint tøv. Slik sett er Paal Tarjei Aasheim sikkert en ideell programleder.

Ving-farget

Poenget med programmet - i den grad et poeng finnes - er at alle i studio må ha med tannbørste og pass. Dersom du er så heldig at en bombe sprenges under stolen din, har du vunnet og får sjansen til å vinne en feriereise (sponset av Ving). Taper du, får du, med Paal Tarjeis ord, en drittreise til Porsgrunn i Telemark. Regn med at Porsgrunns Dagblad vil lage sak av det. Men det er mer tøv.

Brasende gjennom tomme pappesker kommer en lettere manisk Paal Tarjei Aasheim - for anledningen i kledelig oransje-Ving-farget skjorte og slips. Han synger «I Feel Good» med husbandet, presenterer sin stumme hepp-dame, kledd i svart, trangt lær, og så har vi første konkurranse:

En studiogjest får presentert dokka si, Bomse, som har fulgt henne siden hun var to år gammel, men som nå er på avveier: «Vi har kidnappet dokka Bomse!» , roper Aasheim henrykt.

«Nå flyr Bomse under et helikopter helt alene ! Men Bomse kan sørge for at du vinner ti tusen blanke kroner ! Og spillet heter Dropp dokka di !»

Fortalt i roligere stemme, dreier det seg om at dersom jenta i publikum er villig til å slippe den antatt kjære dokka i havet, skal hun få ti tusen kroner. Men jenta nekter.

«Det var fortærende, det synes jeg var skikkelig trist,» sier Paal Tarjei - og så går showet videre.

Aqua-fresht

En mann har filmet kjæresten sin om natta på soverommet. Hvis hun husker replikkene sine, kan hun vinne. Smakløst? Selvsagt. Det er jo en parodi, ikke sant?

Innimellom synger Mia Gundersen to sanger med husbandet, og taper en konkurranse med en ekte fan om hvem som vet mest om Mia Gundersen. Blant spørsmålene: Tenner Mia Gundersen på porno? Ja da.

I mellomtida har noen ringt inn og klaget på at Paal Tarjei snakker stygt om Porsgrunn - «og det driter jeg i !», roper Paal Tarjei henrykt. Så sprenger de noen stoler, og så er det gått en time av noen hundre tusen seeres liv.

Det er imponerende at man har fått publikum så samstemt brølende og rytmisk tannbørstesvingende. Og det er godt gjort å få til alt våset på direkten. Her er tøvet hardt arbeid. Og husk, det er en parodi. På alvor, til og med.