KOMMENTARER

Obs! Siste sjanse til å se «ideologisk makkverk-kunstverk»

Folk flest vet best.

OMTRENT SÅNN: Ingenting er mer frustrerende enn skitne kunst-undergrunnsfenomener som ukontrollert vokser seg store, stygge og populære. Omtrent sånn som dette. Foto: Henie-Onstad kunstsenter
OMTRENT SÅNN: Ingenting er mer frustrerende enn skitne kunst-undergrunnsfenomener som ukontrollert vokser seg store, stygge og populære. Omtrent sånn som dette. Foto: Henie-Onstad kunstsenter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Med en sterk avslutning på fjoråret oppnådde Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden utenfor Oslo 46 000 besøkende i fjor. Det er opp fra 34 000 året før.

Hva skyldtes denne heftige innspurten? Christopher Nielsens første store utstilling, som nå går inn i sin siste åpningshelg. Den har siden den åpnet i oktober i fjor trukket 17 350 publikummere til den private kunstinstitusjonen.

Hvorfor dette maset om tall? Jo, for å besvare et par spørsmål i en av de merkeligste anmeldelsene jeg har lest noen gang, av Minervas Kristian Meisingset. Under tittelen «Hva faen ler vi av», skrev han 3. oktober etter åpningen i fjor: «Hvorfor slår vi pjalterne sammen for å få frem og formidle denne kunsten?»

Svaret forligger nå, og det er sikkert sørgelig for en mann som i samme tekst innrømmer at man skal ha respekt for «markedet, altså etterspørselen».

«Folk flest» vil ha Christopher Nielsens kunst!

Publikum liker Nielsens, i direkte og overført betydning, fargesterke skildring av det norske samfunnet. Rikfolk, tapere, hovmod, rasisme, rusmisbruk, maktmisbruk og all annen type misbruk du kan tenke deg. Han velter seg i menneskelige svakheter, og viser dem fram - tydeligst mulig. Ofte med en rimelig klar politisk brodd, som åpenbart faller Meisingset tungt for brystet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.