Anmeldelse: The War On Drugs - «I Don't Live Here Anymore»

Obs! Vanedannende

The War On Drugs viser seg fra sin beste side på «I Don't Live Here Anymore».

STORSLÅTT: The War On Drugs er et band for de store scenene, men i mars spiller de to utsolgte konserter på «intime» Sentrum Scene i Oslo. Frontmann Adam Granduciel (42) lengst til venstre. Foto: Shawn Brackbill
STORSLÅTT: The War On Drugs er et band for de store scenene, men i mars spiller de to utsolgte konserter på «intime» Sentrum Scene i Oslo. Frontmann Adam Granduciel (42) lengst til venstre. Foto: Shawn Brackbill Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: The War On Drugs er blitt framstilt som «rockens redningsmenn». Det er store ord, men bandet gjør en heltemodig innsats for å leve opp til det. Bandet har et godt tak på det norske publkummet, og har besøkt Oslo flere ganger de siste åra - seinest Oslo Spektrum i 2017. I slutten av mars kommer de tilbake for å spille to utsolgte kvelder på Sentrum Scene.

«Nye Bruce»

Det hadde ikke vært så rart om bandet som ble startet i Philadelphia av Kurt Vile og Adam Granduciel i 2005 tynges av byrden av å være bandet som skal «overta stafettpinnen» etter Bob Dylan og heartland-rockens spydspisser, Bruce Springsteen og Tom Petty. Men det virker ikke som om de lar seg affisere - utover å henvise direkte til Dylan i tittelåten gjennom små drypp og mer direkte: «Like when we went to see Bob Dylan / We danced to Desolation Row». Og - like mye som Bruce er The War On Drugs et band for de virkelig store scenene (Granduciels to år gamle sønn heter for sikkerhets skyld Bruce!).

Tre år

The War On Drugs har brukt tre år på å følge opp 2017-albumet «A Deeper Understanding», som året etter fikk en Grammy for beste rockalbum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer