«Ocarina of Time» gjenskapes til Nintendo 3DS

Nintendo har avslørt at en nyversjon av Nintendo 64-klassikeren kommer på 3DS.

||| LOS ANGELES (Dagbladet): Nintendos E3-presse- konferanse har kommet og gått, og spillinteresserte verden over har fått sett de første bildene av deres nye håndholdte konsoll, Nintendo 3DS.

Under selve konferansen ble det ikke vist så mange spill til systemet, men i promomaterialet som kunne lastes ned fra Nintendos egne E3-servere var det en liste over en mengde andre spill, samt skjermbilder til de fleste.

En del oppmerksomme sjeler fant dog kjapt ut at det var en del skjermbilder fra et spill som ikke stod på noen lister. Det skulle vise seg at det ikke bare var et hvilket som helst spill, men en ny og oppusset utgave av det gamle Nintendo 64-spillet «The Legend of Zelda - Ocarina of Time».

• Du kan se alle skjermbildene, som nå er blitt fjernet fra Nintendos pressesider, nederst i denne artikkelen.

Nintendo har siden gått ut og bekreftet ryktene i et lukket pressemøte natt til onsdag norsk tid. Av andre spill som har blitt diskutert er en ny versjon av «Star Fox 64» samt et helt nytt «Mario Kart» - begge til Nintendo 3DS.

Den tolv år gamle Nintendo 64-klassikeren er et yndet spill verden over, og ligger helt i toppen av listene hos både Metacritic.com og Gamerankings.com, to nettsider som samler sammen anmeldelser av spill og regner ut en gjennomsnittlig rangering av alle spill.

Det er med andre ord et spill som står svært mange kjær.

E3 2010 varer til tidlig fredag morgen, og spillredaksjonen står parat for å dekke det viktigste som skjer. Hold deg oppdatert på våre spillsider og gjennom Spillbloggen, som også er på Facebook. Du kan også følge og snakke med @SnorreBryne, som er i Los Angeles, og @ErikFossum på Twitter.