Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

O.D.B. er død

Kollapset i studio

Den verdenskjente rapperen O.D.B. er død, 35 år gammel, melder AP.

O.D.B. hadde klaget over brystsmerter før han kollapset i Manhattan-studioet, sier Gabe Tesoriero, talsmann for plateselskapet Roc-a-Fella. Hva som var dødsårsaken er foreløpig uklart, men O.D.B. har nylig sonet en dom for narkotikabesittelse og rømning fra en rehabiliteringsklinikk. Han ville ha fylt 36 år på mandag.

Rapperen er kjent blant annet under navnene Ol' Dirty Bastard, Dirt McGirt, Big Baby Jesus eller Russel Jones, som er hans egentlige navn. Han var med og stiftet den populære rapgruppa Wu-Tang Clan tidlig på nittitallet.

Ettersom populariteten økte, skled O.D.B.s livsstil mer og mer ut. En av de mest kjente episodene, hendte da han under Grammy-utdelingen i 1998 stormet scenen, grep mikrofonen og uttrykte sin skuffelse over å ikke ha vunnet prisen for beste rap-album. Blant annet klaget han på at han hadde brukt mye penger på klær fordi han trodde han skulle vinne. Senere beklaget han hendelsen.

I løpet av årene opparbeidet han seg litt av et rulleblad. Blant annet har han vært tiltalt for trusler mot sikkerhetsvakter, ulovlig besittelse av kroppspansring, kjøring med beslaglagt førerkort, nasking og trusler mot en ekskjæreste. Han har også blitt skadet i skuddvekslinger.

I følge plateselskapet hadde O.D.B. jobbet med sitt comebackalbum etter et to år langt fengselsopphold, og han var nesten ferdig da han døde.

Kollapset: O.D.B. kollapset i studio mens han jobbet med comebackalbumet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media