Kristofer Hivju om Odd Nerdrum:

- Odd ba meg dra til Hollywood

Kristofer Hivju (41) gir Odd Nerdrum deler av æren for Hollywood-gjennombruddet.

GAMLE VENNER: Hollywood-stjerna Kristofer Hivju foran vennen Odd Nerdrums bilde, som har samme tittel som utstillinga: «After the Flood». Foto: Emil L. Mohr
GAMLE VENNER: Hollywood-stjerna Kristofer Hivju foran vennen Odd Nerdrums bilde, som har samme tittel som utstillinga: «After the Flood». Foto: Emil L. Mohr Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LOS ANGELES (Dagbladet): I forrige uke åpnet Odd Nerdrum-utstillinga «After the Flood» i Los Angeles’ trendy Arts District. Mens kunstneren selv (75) glimret med sitt fravær, var kompisen Kristofer Hivju hjertelig til stede.

De to norgeseksportene har vært venner siden Nerdrum presenterte teaterstykket «Kuratoriet» ved årtusenskiftet.

- Odd har alltid gitt meg en stor dose selvtillit, sier Hivju til Dagbladet i skyggen av Downtowns ikoniske skyskrapere.

- Da jeg var ung i 20-åra, syntes livet var vanskelig og følte at ingen ville leke «skuespillerleken» med meg, sa Odd: «Jeg synes du skal dra til Hollywood, Kristofer.» Han trodde på meg da ingen andre gjorde det, så han har vært et betydningsfullt menneske i mitt liv – og er det fortsatt.

Reverserer rollene

Nå er rollene reversert, i den forstand at Hivju slår et slag for Nerdrum i filmens hovedstad. Han mener «Drømmefabrikken» står bra til sistnevntes famøse kitschbegrep.

- Filmens mål er å skape en sentimental verdi som gjør at du beveges som menneske. Og på mange måter har Odds mål være mye av det samme: å forsøke å fortelle en historie med et bilde og forsøke å bevege menneskene som ser på det, sier Hivju.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer