NY BOK: I juni kommer Odd Børretzens bok «To turister i Frankrike», som var ferdig skrevet før døde i november. Foto: Jørn H. Moen /Mikkel Moen Larsen/ Dagbladet
NY BOK: I juni kommer Odd Børretzens bok «To turister i Frankrike», som var ferdig skrevet før døde i november. Foto: Jørn H. Moen /Mikkel Moen Larsen/ DagbladetVis mer

Odd Børretzen skrev to ukjente manus før han døde

Nå kommer «To turister i Frankrike».

(Dagbladet:) - Vi er stolte over å få gi ut Odd Børretzens siste to bøker, og vi har laget dem slik vi tror han ønsket, sier forlagssjef Ole Rikard Høisæther i Orfeus i en pressemelding.

Da Odd Børretzen gikk bort 3. november, var det ikke kjent for offentligheten at han hadde to bokmanus liggende klare.

Den første boken «En nordmann i London» er nylig sluppet fra Orfeus forlag, og nå er det klart at bok nummer to kommer i juni.

Tittelen på boka er  «To turister i Frankrike». 

Pilgrim i London Som i «En nordmann i London», har fotograf Bjørn L.G. Braathen tatt bilder til boka, og nettopp møtet mellom tekst og bilder er, i følge forlaget, en av bokas styrker.

I London-boka forteller Børretzen om sitt forhold til London, fra første møte med byen i 1946 og helt fram til 2000-tallet.

16. november ble Børretzen bisatt
i Vestre Gravlund nye kapell i Oslo.

Bisettelsen var i regi av Human-Etisk forbund og blir ledet av Åse Kleveland.
 
- Noen ganger er det ikke all right, og det føltes langt fra all right da meldingen kom tidlig lørdag morgen, sa Kleveland i bisettelsen.