Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Odd-Magnus Williamson rikest på flåten

Se hvem som tjente best av «Kon-Tiki»-skuespillerne.

(Dagbladet): 2011 var ikke bare året han ble kåret til Norges mest sexy mann av Elle.

Med sine 1 130 000 kroner var Odd-Magnus Williamson (32) den best-tjenende av gutta i «Kon-Tiki»-filmen som nå er sett av over 820 000 på kino.

Filmen hadde premiere i august, men ble spilt inn mellom mai og september i 2011. Skuespillernes honorar er dermed en del av inntekten de hadde i året det nå er offentliggjort skattelister for.

Inntektskilder Men Williamson hadde flere inntektskilder enn filminnspillingen som fant sted blant annet i Bulgaria, Malta, USA og Thailand.

På tampen av fjoråret spilte han også inn «Tina & Bettina - The Movie», som er høstens andre store, norske publikumsmagnet på kinoene. I tillegg er han en del av gjengen som ukentlig spiller inn sketsjer i «Torsdag kveld fra Nydalen».

Flåtefareren med høyest formue er «Thor Heyerdahl» selv - Pål Sverre Valheim Hagen (31). Han er liknet for en formue på nesten en million kroner, men hadde bare den fjerde største inntekten blant «Kon-Tiki»-ensemblet.

Agnes Kittelsen, som spiller Thors kone Liv, tjente «bare» litt over 500 000 kroner.

Går i pluss Selv om «Kon-Tiki» fortsatt mangler noen som vil distribuere den i USA og England, er rettighetene solgt til over 40 andre land - ifølge produsent Aage Aaberge til en god pris.

Sammen med det sterke besøkstallet innenlands, er egenkapitalen på 70 millioner kroner tjent inn. Men produsentene nekter å svare på om skuespillerne får utbetalt bonuser nå som filmen går i overskudd.

Nå klippes en engelskspråklig versjon av filmen for markedene i USA og England.