Odd Nerdrum (73) slipper fengsel. Kona takker Dagbladet

Slipper å sone fengsel for grovt skattesvik.

BENÅDET: Kunstner Odd Nerdrum er benådet av Kongen i statsråd. Her med kona Turid Spildo i Frankrike i 2013. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
BENÅDET: Kunstner Odd Nerdrum er benådet av Kongen i statsråd. Her med kona Turid Spildo i Frankrike i 2013. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Justisdepartementet er svært sparsommelige med detaljer rundt avgjørelsen.

- Odd Nerdrum ble benådet ved kongelig resolusjon 22. september, noe mer har vi ikke foreløpig, sier kommunikasjonsrådgiver Anders Bortne til Dagbladet.

- Hans kunstnersjel er fri

Nerdrum søkte først Justisdepartementet om benådning i 2016, men fikk avslag. Nå har regjeringen ved Kongen i statsråd omgjort vedtaket.

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.

- Nerdrum har ingen kommentarer ut over glede over at skattesaken nå er avsluttet. Hans kunstnersjel er fri, og han vil fortsette med maling og inspirasjon, sier Nerdrums advokat, John Christian Elden til Dagbladet.

Det gis ingen begrunnelse fra Kongen i statsråd i slike saker, opplyser DN.

Dømt for skatteunndragelse

Kunstneren Odd Nerdrum (73) ble i juni 2014 dømt i Borgarting Lagmannsrett, til ett år og åtte måneders fengsel. Nerdrum ble dømt for å ha unndratt 6,9 millioner kroner, syv millioner kroner mindre enn beløpet i tiltalen.

Da ble det samtidig kjent at Nerdrum anket dommen. Høyesterett avviste imidlertid å behandle anken i september 2014, og hovedfokuset til Nerdrum ble å sone hele dommen utenfor fengselsmurene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer