Odd Nerdrum avvist

Odd Nerdrums nyeste bilde ble avduket onsdag, men ikke på Høstutstillingen, som var målet. Sønnen Öde er ikke overrasket, og kommer med stikk mot utstillingen.

REFUSERT: Onsdag 15. september ble maleriet «Tre menn i en båt» avduket i Oslo. Maleriet som ble refusert av Høstutstillingen vil henge i aulaen på Filipstad Brygge 1 ut november 2021. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ettermiddag var flere hundre mennesker samlet på Filipstad i Oslo, for avdukingen av Odd Nerdrums maleri «Tre menn i en båt».

Under avdukingen av bildet fortalte Nerdrum om det sommerlige ved bildet.

- Det er tre menn i en båt, og det jeg prøver å skildre er de tre stadiene i menneskelivet. Først er det det egosentriske, så det geosentriske - menneskene som tar seg av verden og utvikler den. Det siste symboliserer på en måte Leonardo DaVinci som står utenfor fellesskapet, sier Nerdrum.

- Fantastisk følelse

En annen som var til stede under avdukingen var sønnen Öde, som fikk æren i å klippe snora til bildet. Han er full av lovord om verket til faren.

- Dette verket har jeg stor tro på skal stilles ut i flere år. Det er en fantastisk følelse å se det henge her, sier Nerdrum til Dagbladet.

Han er også full av lovord om faren, og kaller ham «en stor personlighet».

- Da blir det både en far, og det blir den store personligheten som skal balanseres. Det blir en tosidet far. Jeg ser opp til min far på begge områder.

Avvist

Odd Nerdrum søkte i år med kunstverket «Tre menn i en båt» til Høstutstillingen. Søknaden ble refusert, altså avvist. Kunstformidleren Fine Art i Oslo grep muligheten, og skal nå stille ut maleriet på Filipstad. Maleriet skal henge der ut november.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer