BLE STANSET: En vakt på Stavernfestivalen kjente ikke igjen artist Odd Nordstoga da han forsøkte å komme inn på festivalområdet til Stavernfestivalen fredag ettermiddag. Historien endte heldigvis med at Nordstoga fant artistakkrediteringa, og slapp inn for å spille konsert. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
BLE STANSET: En vakt på Stavernfestivalen kjente ikke igjen artist Odd Nordstoga da han forsøkte å komme inn på festivalområdet til Stavernfestivalen fredag ettermiddag. Historien endte heldigvis med at Nordstoga fant artistakkrediteringa, og slapp inn for å spille konsert. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

Odd Nordstoga slet med å komme inn på egen konsert

Musikeren måtte vifte med artistpasset for å få innpass hos Stavernfestivalen. 

(Dagbladet): Mye tyder på at Odd Nordstoga ikke er av den selvhøytidelige typen.

43-åringen fra Vinje hang i hvert fall ikke med hodet da han ikke ble gjenkjent på vei inn til Stavernfestivalen fredag ettermiddag - der han selv skulle spille klokka 15.30.

På sin Facebook-side har Nordstoga nemlig publisert et utdrag av samtalen mellom ham og vakta, som ikke lot til å kjenne igjen Spellemannpris-vinneren.

Kjøretillatelse ikke godt nok

Som Facebook-innlegget viser ba vakta om å få se artistakkreditering, og spurte Nordstoga «hvem han var der for».

Ifølge Nordstoga hadde han ikke artistakkrediteringa for hånden, og viste istedenfor fram kjøretillatelse - noe som ikke var godt nok for vakta.

Til slutt fant Vinje-artisten den mye omtalte akkrediteringslappen på gulvet i bilen, og slapp inn i tide til å spille konserten 15.30.

Nordstogas humoristiske Facebook-innlegg har så langt høstet over 1400 likerklikk.

Kvalitetssjekk

Festivalsjef Roger Albin i Stavernfestivalen sier til Dagbladet at han lo da han hørte om Nordstogas møte med vakta.

Samtidig synes festivalsjefen det er fint at artisten ble stoppa.

NYNORSK-FORKJEMPERE: Gjengen i Torsdag kveld fra Nydalen slår et slag for at nynorsken ikke skal dø, med artister som Herborg Kråkevik og Odd Nordstoga på laget. Video: TV 2 Vis mer

- Når man ikke kan dokumentere hvem man er, er det fint at vi har lojale vakter som ikke bare sier «ja og ha» og slipper folk inn uten dokumentasjon. Jeg er glad sikkerhetssystemet fungerer. Kall det en kvalitetssjekk, sier en lattermild Albin på telefon fra festivalområdet.

Han er glad for at Nordstoga tok opptrinnet på humoristisk vis.

- Han er en jovial, herlig mann, og det ble jo humor av det, sier Albin, som forteller at vakta ble litt flau da han skjønte hvem han hadde stansa utenfor festivalportene.

Young fikk femmer

- Hva kunne skjedd hvis sikkerhetssystemet deres ikke var så strengt som det er nå?

- I verste fall kunne en person kommet inn i de innerste kretser, og romstert i områder han ikke skulle. Det er litt kjedelig hvis det skulle kommet feil person inn i Neil Young eller Ellie Goulding sin garderobe, helt uten videre. Men hadde det vært Odd Nordstoga hadde det kanskje gått bra, sier Albin spøkefullt.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Nordstoga gjennom hans manager Sigve Prestnes, foreløpig uten resultat.

I går kveld var Neil Young det største navnet på plakaten hos Stavernfestivalen, og spilte til terningkast 5 i Dagbladet.

I kveld står Åge Aleksandersen og Veronica Maggio øverst på festivalplakaten, mens artister som Arif, Alan Walker og Zara Larsson skal underholde fra de mindre scenene på området i løpet av kvelden.

PILEGRIM: Se Odd Nordstogas framføring av låta «Pilegrim» her. Vis mer