Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Odda og Thodesen ferdige i TV 2 - går til konkurrenten

- Vi har lagt langsiktige planer.

TIL KONKURRENTEN: Odd-Magnus Williamson og Henrik Thodesen takker for seg i TV 2 etter flere år, og går til TVNorge.
Her sammen med Williamsons kjæreste, Tina Bakasa Roll, før utdelingen av Amandaprisen 2012 i Haugesund fredg kveld.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TIL KONKURRENTEN: Odd-Magnus Williamson og Henrik Thodesen takker for seg i TV 2 etter flere år, og går til TVNorge. Her sammen med Williamsons kjæreste, Tina Bakasa Roll, før utdelingen av Amandaprisen 2012 i Haugesund fredg kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To av TV 2s mest markante profiler, Odd-Magnus Williamson og Henrik Thodesen, takker for seg i kanalen og bytter lag til den største konkurrenten, TVNorge, melder VG.

Det bekrefter Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og SBS Discovery, overfor Dagbladet.

- De går inn i humorstallen til TVNorge, og er med på å utvikle et prosjekt sammen med noen av våre andre humorprofiler, sier Skoland.

- Langsiktige planer Han forteller at samarbeidet startet for kort tid siden, og at de jobber med et humorkonsept for TVNorge.

- De skal mest sannsynlig på skjermen i løpet av 2015, sier Skoland.

- Hva betyr det for TVNorge å få disse to profilene med på laget?

- Det er kjempeviktig. Vi sa for tre år siden at vi skulle bli norgemestre i humor, og befinner oss nå for første gang i en posisjon der vi må forsvare det. Vi er derfor glade for å få to av Norges største humortalenter med, og har lagt langsiktige planer sammen med dem.

- Med vemod Henrik Thodesen sier til Dagbladet at selv om det er vemodig å forlate TV 2, så gleder han seg til å begynne i TV Norge.

- Vi går til TV Norge fordi at de ville ha noe TV 2 ikke ville ha, rett og slett.

- Kommer du til å savne TV 2?

- Ja, jeg må vel si ja til det. Det er jo alltid sånn. Men min daglige arbeidsplass har ikke vært TV 2, så jeg kommer ikke til å savne kantinemannen der, sier han og legger til:

- Odda og jeg har jobbet en stund med dette. Vi håpte at TV 2 ville ha det, men når de ikke ville det så er ikke det krise for oss. Det er også bare fint å kunne bevege litt på seg.

Williamson har så langt ikke besvart Dagbladets henvendelser, men sier gjennom sin nye arbeidsplass at de ser fram til ny arbeidshverdag:

- Det er med glede vi hopper på denne skuta, men selvsagt med vemod i hjertet vi mønstrer av skipet TV 2, sier Odda.

- Lager drømmeprogrammet Humor-duoen ble kjent gjennom TV 2-programmet «Torsdag kveld fra Nydalen», sammen med blant andre Morten Ramm og Else Kåss Furuseth.

Programmet hadde premiere i 2009, og har så langt blitt sendt i 10 sesonger. Både Williamson og Thodesen takket for seg etter den sjuende sesongen, men Thodesen gjorde et comeback i sesong 10, sendt i fjor høst.

Nå fortsetter de to altså samarbeidet, men denne gang hos konkurrenten:
 
- Vi har fått anledning til å lage vårt helt eget drømmeprogram, og sitter nå og utvikler et karakterprogram som føles ganske nytt og stilig, men samtidig også tradisjonelt, sier Williamson.

- Veldig dumt TV 2s nye direktør Trond Kvernstrøm synes det er dumt at Williamson og Thodesen forlater laget, nå som han har sluttet seg til det.

Han ble så vidt informert om det i fjor, men det er altså først nå at det har blitt bekreftet offentlig.

- Nå som jeg først har begynt i TV 2 så syns jeg det er veldig dumt at de stikker. Men samtidig så syns jeg det er veldig morsomt at TVNorge må hente talentene sine fra TV 2. Det er kudos til TV 2, sier Kvernstrøm.

- Jeg skulle gjerne sett Odda og Henrik i TV 2, men når det er sagt så er det ingen dramatikk i dette. Vi har en stor talentbase som vi er veldig stolte av, sier han.

- Hva kommer til å skje med «Torsdag kveld fra Nydalen» nå?

- Det eneste jeg kan si der er at det kommer til å komme tilbake på lufta sterkere enn noen gang. Det sitter en gjeng på Feelgood (produksjonsselskap, journ. anm.) og jobber med veldig gode ting akkurat nå, sier Kvernstrøm.

 

KJENTE TV 2-KARAKTERER: «Torsdag kveld fra Nydalen»-karakterene Tina og Bettina er blant duoens mest populære. Foto: Anette Nadine Wiik / NTB scanpix
KJENTE TV 2-KARAKTERER: «Torsdag kveld fra Nydalen»-karakterene Tina og Bettina er blant duoens mest populære. Foto: Anette Nadine Wiik / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart