Oddemann sjarmerte i Hollywood

Filmen «Da jeg traff Jesus... med sprettert» har gode muligheter til å bli nominert i kategorien for beste fremmedspråklige film til Oscar-utdelingen i mars.

LOS ANGELES (Dagbladet): I alle fall hvis vi skal dømme etter mottakelsen på Scandinavian Film Festival, som nylig ble avsluttet i Beverly Hills, der også Erling Borgens dokumentar «Ibsen» ble vist.

  • Det nye tilskuddet på den skandinaviske festivalfronten i verdens viktigste filmby samler ikke lutefiskspisende «vikings» i lusekofte. Denne kategorien er knapt eksisterende på filmfestivalen, som har samlet «vanlige» filmentusiaster så vel som profesjonelle aktører i L.A. de to siste årene.

Til stede under visningen av det norske Oscar-bidraget var også flere av akademiets medlemmer, som nominerer for beste fremmedspråklige film. De hadde gått glipp av akademiets visninger eller hadde ikke hatt mulighet til å reise til Palm Springs-festivalen, der filmen ble vist klokka 10.00 en fredagsformiddag nylig.

  • Festivalens mål er å være et vindu for skandinavisk - eller mer riktig: nordisk - film for Hollywood. Dette er de godt på vei til å lykkes med, ettersom festivalen trakk til seg flere tusen besøkende og er blitt et tiltrengt møtested for nordiske filmskapere og Hollywood.

Derfor er festivalen noe filmbransjen i Norge må ta på alvor. Danskene, finnene og svenskene har vist at de gjør det. I tillegg til å være representert med noen av sine siste filmer på årets festival, stilte de også med enten produsent, regissør eller skuespillere i de aktuelle filmene.

  • Initiativtaker til festivalen, finskættede James Koenig, hadde imidlertid en god «norsk» følelse etter visningen av «Da jeg traff Jesus... med sprettert». I alle fall kom han sammen med publikum - og akademiets medlemmer - ut av mørket tydelig sjarmert av filmen, som på engelsk kalles nokså treffende for «Odd Little Man». 13. februar får vi vite om filmen blir Oscar-nominert.