Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Oddvar Stenstrøm til Dagbladet TV

Oddvar Stenstrøm (73) gjør comeback på TV-skjermen og blir programleder for Valgboden på Dagbladet TV.

TILBAKE: Sluggeren innen norsk politisk debatt, Oddvar Stenstrøm, skal lede Dagbladets valgbod til høsten. Foto: Per Ervland / Dagbladet
TILBAKE: Sluggeren innen norsk politisk debatt, Oddvar Stenstrøm, skal lede Dagbladets valgbod til høsten. Foto: Per Ervland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke rent få norske politikere har opplevd å få journalist og debattleder Oddvar Stenstrøms nådeløse pekefinger rettet mot seg på direktesendt tv - mens hundretusener av seere fulgte nøye med på svarene de kom med.

Nå kan du snart se Stenstrøm på skjermen igjen. I Valgboden på Dagbladet TV kan du følge Stenstrøm og gjester under opptakten til kommunestyre- og fylkestingsvalget 9. september.

- En god debatt går av seg selv

TV-profilen var med å starte TV 2 tilbake i 1992, og gjennom sine drøye 20 år i kanalen ledet han blant annet debattprogrammet «Holmgang» i elleve år. I samme periode ledet han alle partilederdebattene til kanalen og samsendingene med NRK fra Stortinget på valgnatta.

- Da jeg kom tilbake fra et opphold i USA og overtok «Holmgang» skrev Dagbladet at «Stenstrøm like gjerne kunne holdt seg i Washington, for han var ikke synlig i debatten». Det synes jeg var helt topp. En god debatt er en som går av seg selv. Min oppgave er å legge til rette for at den gjør det, sier han.

- Det holder å bare å peke på vedkommende som skal snakke, det er effektivt. Da holder man temperaturen i debatten oppe, sier Stenstrøm.

Han er headhuntet til jobben av tidligere kollega i TV 2, nå redaksjonssjef i Dagbladet TV, Bjørn Carlsen.

- Vi er beæret over å få med oss Oddvar på laget. Han er en av Norges beste debattledere og kommer til å gjøre sendingene fra Valgboden til en opplevelse å se på, sier Carlsen.

HEADHUNTET: Bjørn Carlsen rekrutterte Oddvar Stenstrøm. Foto: Per Erveland / Dagbladet
HEADHUNTET: Bjørn Carlsen rekrutterte Oddvar Stenstrøm. Foto: Per Erveland / Dagbladet Vis mer

Tilbake i Dagbladet

Stenstrøms nye oppgaver på skjermen gjør at han også gjør et comeback i Dagbladet, der han jobbet i fire år i starten av karrieren på begynnelsen av 70-tallet.

- Min største styrke er at jeg alltid er veldig godt forberedt. Det er det viktigste. Særlig hvis du skal prøve å arrestere noen. Men det er ikke min hovedoppgave å arrestere folk. Det er det motdebattantene som skal gjøre, sier programlederen.

Hver dag de siste to ukene før høstens valg og selve valgnatta kan du se Valgboden direkte på Dagbladet TV.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!