SPOLERTE SPENNINGA: Gemma Whelan (36) avslørte en av karakterenes endelikt før hundrevis av kjernefans hadde sett den aktuelle episoden. Foto: HBO
SPOLERTE SPENNINGA: Gemma Whelan (36) avslørte en av karakterenes endelikt før hundrevis av kjernefans hadde sett den aktuelle episoden. Foto: HBOVis mer

Game of Thrones

Ødela for «Game of Thrones»-fansen

Etter å tidligere ha plumpet uti og røpet for mye av handlingen, har Gemma Whelan (36) nå lært å holde på «Game of Thrones»-hemmelighetene.

LONDON (Dagbladet): Nest siste sesong av «Game of Thrones» er ferdig i dag. Og som vanlig har det knyttet seg spenning til nøkkelskikkelsenes skjebne, ikke minst hvorvidt de overlever eller ei.

De som har sett ferdig sesong fire kan lese videre uten å være redd for spoilere.

Cast-medlemmene er medietopptrent til å avdekke så lite av handlinga som mulig når de møter pressen før sesongen. Men en sjelden gang går det gærent.

- Jeg ødela Joffrey-mordet for 200 personer under et sånt Comic-Con-arrangement, tilkjennegir Gemma Whelan (36) a.k.a. Yara Greyjoy overfor Dagbladet i London.

Willis-inspirasjon

- Jeg ble spurt om hvilken figur jeg helst ville se drept. Mens jeg tenkte meg om, var det noen som ropte: «Joffrey!» «Han er jo blitt kverket for lengst,» svarte jeg.

«Neeeiii!» kom det fra dem i rommet som ikke hadde sett det skje ennå.

Whelans erfaring er nemlig at fansen foretrekker å bli holdt i mørket, selv om spekulasjonene går høyt i bloggsfæren om hvor historien bærer.

- Jeg tror ikke folk vil ha «spoilers». Jeg tror de helst vil vente og finne ut av tingene på egenhånd. Det finnes bare en liten gruppe som prøver å skaffe seg et forsprang, og noen ytterst få som liker å stikke kjepper i hjulene for andre.

SISTE EPISODE: Her er en sniktitt på finalen av «Game of Thrones» sesong 7. Video: HBO Vis mer

Pilou Asbæk (35), som spiller Yaras onkel Euron Greystone, sympatiserer med flertallet i så måte – klok av skade.

- Jeg hadde en tankevekkende opplevelse for noen år siden, forteller han til Dagbladet.

- Hjemme i Danmark er det veldig kort pause mellom to kinovisninger. Samtidig som én publikumsgruppe forlater salen, blir den neste skysset inn.

Idet jeg skal til å benke meg, stryker en fyr forbi og utbasunerer: «Jeg kommer ikke over at Bruce Willis egentlig var død hele tida!»

Asbæk rister på hodet.

- Den aktuelle filmen var «Den sjette sansen», så vedkommende avslørte selve poenget og tvisten. Da skjønner du sikkert at jeg ønsker å spare konfekten selv.

Øye for øye

Nordengelske Whelan fikk imidlertid straff som fortjent. Da Comic Con-seansen var slutt, kom en av deltagerne bort til henne og sikret seg grusom hevn.

- Personlig hadde jeg ikke sett avsnittet der Charles Dance blir tatt av dage på toalettet. Den vesle rakkeren sørget for orientere meg om nøyaktig hvordan det foregikk, humrer hun.

- Siden jeg hadde røpet Joffreys endelikt, fikk jeg den i retur, liksom. Det var øye for øye – og ingen god dag for noen av partene. Katta var ute av sekken en gang for alle.