offentlig henging

Det store spørsmålet er ikke hvorfor ungdommen bare står der og henger, viser ny forskning. Det store spørsmålet er hvorfor ikke alle gjør det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MAN SKAL ALDRI legge planer, sa Asho Abdullahi Farah. Hun sto ved rulletrappa i andre etasje av Oslo City, det hadde hun gjort hver eneste dag denne uka, hun og venninnene.

-  Vi kan godt gå hit for å sjekke klær, eller plage gutter. Eller gjøre noe viktig. Men vi legger ikke planer før vi går hit. Nei, nei. Ikke legg planer.

-  Har dere noe viktig å gjøre her i dag?

-  Ikke ennå, sa Asho Abdullahi Farah. Hun kikket seg rundt.

-  Men kanskje det kommer opp noe.

«NO LOITERING», ingen daffing , står det på skilt i amerikanske kjøpesentre. «Bare rotstokka står og heng», heter et nord-norsk ordtak. Men hvorfor sier man det? Og hva er egentlig galt, når alt kommer til alt, med å være en rotstokk? Det er det sosialantropolog Trond Waage (38) har brukt sitt voksne liv på å finne ut. Først med et feltstudium blant unge mennesker i Kabelvåg, Lofoten. Deretter med et feltstudium blant unge mennesker i Ngaoundéré, Kamerun. I fjor leverte han inn sin doktorgradsavhandling ved Universitetet i Tromsø.

-  I en viss fase søker ungdom aktivt situasjoner der de vet at de vil komme til å kjede seg. Det oppdaget jeg på et tidspunkt, begynner Waage.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer