Offer for feministene?

Ved å spille på vage henvisninger til ekstreme utsagn om at menn er farlige og må tøyles, forsøker Skjellum å stemple alle som jobber for likestilling.

STELLE HJEMME: Må den moderne mannen virkelig velge mellom å være macho eller mjukis? Foto: Sara Johannessen / NTB Scanpix
STELLE HJEMME: Må den moderne mannen virkelig velge mellom å være macho eller mjukis? Foto: Sara Johannessen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Eivind F. Skjellum går i Dagbladet 15.8. sterkt ut mot feminismen og hevder menn nå er blitt offer for en likestilling som har gått for langt. Merkelig nok kan ikke Skjellum peke på hverken hvorfor menn lider eller hva han konkret vil endre på , og vi ender opp med en dårlig begrunnet offerrolle.

Vil Skjellum tilbake til «naturtilstanden»? Han åpner innlegget sitt med å antyde at biologi legger absolutte føringer ved å henvise til «Hjernevask». Det kan virke som om han mener at det er noe i menneskets biologi som får «naturlige» konsekvenser for arbeidsdeling i hjem og yrkesliv - og viktigere: At kjønnsforskjeller på disse områdene er noe vi må akseptere. Han går raskt over til å angripe feminismen, som han mener har overlevd seg selv. I følge ham har den, etter å ha røsket opp i gamle, stivnede strukturer, gått over til å angripe selve mannen.

Feminismen har ført til at menn oppfattes som voldelige og onde, er gjennomgangstonen til Skjellum. Det er lett å nedkjempe en konstruert fiende som er virkelighetsfjern i dobbelt forstand. Ved å spille på vage henvisninger til ekstreme utsagn om at menn er farlige og må tøyles, forsøker Skjellum å stemple alle som jobber for likestilling. Dette er stråmannsargumentasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer