Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Offer for mindreverdighets-komplekser

Knut Schreiner og Euroboys slipper plata «Getting Out Of Nowhere» i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Anmelderne har satt stor pris på det nye albumet deres, Knut Schreiner. Svarthåret, hissig rock faller tydeligvis i smak om dagen?

- Ja, i hvert fall her på Østlandet. I Bergen ble vi møtt av en til tider massiv kritikerslakt. Musikklivet i Norge blir stadig mer regionalt basert, og man merker med én gang at man blir et offer for mindreverdighetskompleksene distriktsmediene har overfor hovedstadspressen. I Nord-Norge skal det være mørkt og melankolsk, på Vestlandet skal det være hipt og sofistikert, mens i Oslo er det i ferd med å vokse fram et genuint rock'n'roll-uttrykk som vi er stolte av å være en del av.

- En tidligere bandkollega av deg sa at du og Anders Møller tror dere er Oasis-brødrene. Er det vanskelig å være stjerne i Norge?

- Jeg vil hevde at Anders og jeg er rockestjerner i en norsk sammenheng, men vi synes egentlig at det er uvesentlig å snakke om rockstars i Norge når vi verken har et interessert publikum eller en pop-kultur.

- Hvis vi ser litt framover i tid, hvordan vil Euroboys' neste skive låte?

- Vet ikke. Platene våre er både umiddelbare og gjennomtenkte på samme tid. De er uansett sterkt preget av forholdene de har blitt til under. Rock har alltid vært en sosial greie for meg, og siden jeg har en søkende personlighet, så blir platene våre ganske forskjellige.

- Dere legger snart ut på turné med det kritikerroste svenske bandet The Ark. Ser du fram til å spille i nabolandet?

- Selvfølgelig blir det fett. The Ark er nummer én på albumlistene denne uka, og de er fantastiske live. Det er alltid bra for et band å komme til Sverige og trekke litt frisk luft. Vi har fått dritbra mottakelse av skiva der, og det ser ut som vi snart kan regne det som en del av hjemmemarkedet. Men The Ark kommer også til å spille med oss i Norge.

BLIR SATT PRIS PÅ: Knut Schreiner (25) er frontfigur i bandet Euroboys, som slipper plata «Getting Out Of Nowhere» i dag.