Offisielt: Jeremy Clarkson har fått sparken

«Top Gear»-profilen er ferdig i BBC, men blir neppe arbeidsledig lenge.

HAR FÅTT SPARKEN: BBC fikk nok, Jeremy Clarkson har fått sparken fra statskanalen. AP Photo/PA, Philip Toscano
HAR FÅTT SPARKEN: BBC fikk nok, Jeremy Clarkson har fått sparken fra statskanalen. AP Photo/PA, Philip Toscano Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ryktene har versert i flere dager, helt siden Jeremy Clarkson ble suspendert av BBC for å ha skjelt ut og fysisk gått til angrep på en «Top Gear»-produsent. 

Nå er ryktene bekrefta: Folkekjære Jeremy Clarkson har fått sparken fra BBC og er ferdig som programleder av «Top Gear».

Ingen enkel beslutning Det bekrefta statskanalen selv på sine hjemmesider tirsdag ettermiddag og en påfølgende pressemelding.

- Jeg har fortalt Jeremy Clarkson at BBC ikke kommer til å forlenge hans kontrakt. Det er ikke en beslutning som er fattet med letthet, men etter nøye vurdering av fakta og etter personlige møter med både Jeremy og Oisin Tymon, sier BBC-sjef Tony Hall i en pressmelding. 

Clarksons kontrakt med BBC gikk tilfeldigvis ut i slutten av mars, og allmennkringkasteren har valgt å ikke fornye den. Clarkson var blant kanalens best betalte personer. 

Krysset en grense BBCs ledelse føler angivelig at krangelen med produsent Oisin Tymon, som er det siste i en lang rekke av kontroversielle hendelser signert Jeremy Clarkson, etterlot dem med få andre muligheter enn å gi programlederen sparken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer