Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Offisielt én link unna David Lynch

Det er usikkert hva som er mest overraskende - at Twin Peaks-regissør David Lynch (64) gir ut musikk, eller at en nordmann remixer den første singelen.

LYNCHESTEMNING: Twin Peaks-regissør David Lynch (64) debuterer som plateartist - og har plukket ut DiskJokke til å remikse første singel. Foto: Siv Johanne Seglem
LYNCHESTEMNING: Twin Peaks-regissør David Lynch (64) debuterer som plateartist - og har plukket ut DiskJokke til å remikse første singel. Foto: Siv Johanne Seglem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For et par dager siden ble det offentliggjort at den eksentriske og elskelige David Lynch debuterer som plateartist. Han har sikret seg ikonstatus med sine delvis surrealistiske filmklassikere som «Eraserhead», «Mulholland Drive» - og tv-serien «Twin Peaks».

Den første singelen, «Good Day Today», en elektronisk inspirert låt skrevet og framført av Lynch, er allerede blitt remixet av norske DiskJokke, alias Joachim Dyrdal.

- Å, ja. Dette er en ære. Som plateselskapssjefen min sa: Nå kan vi bare legge opp, hele gjengen. Hva kan være større enn dette? Vi er offisielt en link unna David Lynch, sier Dyrdal til Dagbladet.

Bygget eget studio Lynch har de siste årene orientert seg mer mot musikk, noe han også var inne på i intervjuet han gjorde på Cinemateket i Oslo i høst. Han har bygget sitt eget studio hjemme, «og eksperimentert med lyd», som han selv sier.

Låtene gis ut på britiske Rob Da Banks plateselskap Sunday Best. Der finner vi linken mellom Lynch og DiskJokke.

- Han er en av de personene innen engelsk musikkliv som har støttet meg mest i min karriere, sier Dyrdal.

Dyrdal har bygget seg opp et ry i internasjonale dj-kretser, og knyttes til det som omtales som Oslodiskoen - sammen med Lindstrøm og Prins Thomas.

Konseptuell musikk - En god remix skal etter min mening fremheve essensen av originalen og samtidig gjenspeile den som remikser. I dette tilfellet rendyrket jeg «oslodiskoen», siden jeg hadde en anelse om at utgivelsen nok ville få ganske mye internasjonal oppmerksomhet, sier Dyrdal.

- Hvordan er musikken til Lynch - god, eller god til å komme fra en som egentlig holder på med noe annet?

- Den er, som alt han ellers foretar seg, konseptuell. Han ser nok dansegulvet fra ett annet ståsted enn meg, sier Dyrdal.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!