«Offshore» for landkrabber

«Offshore» er NRKs store publikumsvinner. Oppunder én million nordmenn følger intrigene på plattformen «Huldra» hver søndag. Nå er de i gang med innspillingen av 55 nye episoder, men mesteparten av det de lager er bare juks og lureri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Offshore»

Inne i en anonym murbygning i Nydalen i Oslo blir alle interiøropptakene til «Offshore» gjort. Langs ei bred gate ligger stua til Torbjørn, kjøkkenet på «Huldra», sykestua til Hanne og alle de andre rommene som ser så ekte ut på skjermen.

- Utendørsopptakene på plattformen tar vi opp på Statfjord C. Og så er vi mye på location i Bergen, forteller prosjektleder Bitte Monn-Iversen. Opptakene foregår i det som på fagspråket kalles «bolker». En bolk består av tre episoder, og de blir spilt inn på tre uker. Alle utendørsscenene blir samlet opp og tatt opp samtidig, enten i Nordsjøen eller i Bergen.

Plagsomme skygger

- Kutt, der er den hersens skyggen igjen! roper regissør Per Bronken.

Dagens scene utspiller seg i stua hjemme hos fagforeningsleder Torbjørn Lindbekk (Kalle Øby), hvor en aldri så liten konflikt skal utspille seg mellom ham og plattformsjef Nina Martens (Helga Mjeldheim). Lyssettingen er nøye gjennomtenkt, men skyggene fra fiskestengene (mikrofonene) ødelegger.

- Ååh, dette er så frustrerende. Hver gang vi er kommet i gang, blir vi avbrutt, stønner Kalle. - Stille i studio! Klart for opptak! Vær så god, kommanderer innspillingsleder Nikolay Bleness, og så er det på'n igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer