Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Offspring gratis på nettet

Offspring frykter ikke nettet. Deres neste album slippes gratis på nettet en måned før du kan kjøpe det i butikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neste fredag kan du laste ned første singel, «Original Prankster», fra nettstedet www.offspring.com. I slutten av oktober kan du hente resten av plata.

- Å legge ut albumet på nettet er en bra måte å nå våre fans. Dessuten blir jo plata lagt ut uansett, så vi kan like godt gjøre det sjøl, sier vokalist Dexter Holland til Aftonbladet.

Dermed går Offspring i mot mange av sine kolleger. Metallica og Dr. Dre har gjort alt for å hindre at musikken deres blir kopiert og spredt på nettet.

I musikkbransjen oppfattes Offsprings planer som et angrep på eget plateselskap, Sony. Selskapet har varslet at de vil prøve å stoppe gruppa i å legge ut albumet på verdensveven.

Offspring regner med at albumet ute på nettet ikke vil skade salget. Men selv om ideen skulle floppe lider ikke bandet nød. Med 23 millioner solgte plater verden over har de ingen økonomiske sorger.

IKKE NETTFRYKT: Bandet Offspring legger ut sitt neste album gratis på nettet.