Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ofrer Asgeir

For to år siden feide Asgeir Borgemoen inn NRK-døra på Marienlyst med sin knallrøde lugg. Seertallene for barne-tv-helten gikk rett til værs, men neste år tar NRK Asgeir av skjermen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hver fredag kl 18.00 setter snaut 130000 3-11 år gamle barn seg foran tv-apparatene og skrur på «Fritt fram» på NRK1.

Det er 90 prosent av de barna som ser på tv akkurat da, og alle venter på sjefen over alle sjefer, Asgeir Borgemoen, og hans magiske studio. Det samme gjør 150000 voksne!

Men 25. mai neste år er det ugjenkallelig slutt for rødtoppen på barne-tv.

Andre tilbud

- Først skal jeg gjøre unna høst- og vårsesongen. Mange sendinger gjenstår, men jeg liker ikke at dette er siste året, sier Asgeir. Han har fått noen andre tilbud utenfor NRK, men vet ennå ikke hva det blir til.

- I utlandet ville Asgeir fått fortsette til seerne ble lei av ham?

- Det er alltid vanskelig å stoppe en suksess. Men en av de viktigste årsakene til at vi fortsatt kan sende barne-tv i «beste sendetid», er nettopp vår evne til fornyelse. Og Asgeir skulle være med i bare tre år, sier produksjonsleder for «Fritt fram», Torunn Calmeyer Ringen.

Reprise

- Vi sender nok serien i reprise om tre- fire år. For at det skal være mulig, unngår vi dagsaktuelle hendelser i programmene.

- Det var nok ingen av oss som trodde «Fritt fram» skulle bli en stor suksess, innrømmer Asgeir Borgemoen, som synes det er vemodig å tenke på at det går mot slutten.

- Jeg prøver å ikke la det påvirke innsatsen, sier rødhåringen.

Asgeir får masse oppmerksomhet også på fritida - hyggelige kommentarer fra barn og intime betroelser fra fulle voksne.

En sinna, gammel dame på Aker Brygge fryktet smitteeffekt for hårfarging blant barn.

- Som om det var så farlig, undrer Asgeir.

Ekstra lønn

- Hvem har rettighetene til Asgeir?

- Det er vi litt i tvil om. Jeg heter jo Asgeir på ordentlig, og det er mitt eget hår. Vi har et tillitsforhold, NRK og jeg, som gir meg anledning til å bruke Barne-tv-Asgeir i andre sammenhenger. Selv om NRK-lønna ikke er på topp, så har NRK åpnet for muligheter til bedre betalte jobber seinere. Det er også en slags lønn, mener Borgemoen.

Hemmelig

En gruppe NRK-mennesker er allerede i full gang med planer om en ny barne-tv-serie.

Ett år før den skal på lufta, holdes planene dypt hemmelig. Men i august neste år få du se resultatet på NRK1.

I mellomtida er Asgeir på fredagsskjermen sammen med den nye vaskebjørnen «Ville» (Maria Strand Renberg) og eventyrfortelleren «Nelly» (Liv Gulbrandsen).

SLUTT FOR SUKSESS: Nelly (Liv Gulbrandsen), Asgeir (Borgemoen) og Ville (Maria Strand Renberg) tas av lufta neste år.