Ofrer eksamen

BIRMINGHAM (Dagbladet): Seint i går kveld landet Lars A. Fredriksen (27) i Birmingham - uten kristendomsbøker i kofferten. Norges Grand Prix-håp ofrer eksamen ved Menighetsfakultetet, og stiller i stedet i Eurosong-finalen med millioner av TV-tittere som sensorer.

- Godt å endelig være i gang, sier en kampklar Lars etter flyturen fra Oslo via Brussel til Birmingham.

- De siste dagene hjemme har vært utrolig slitsomme, og nå er jeg bare utålmodig etter å gjøre jobben, sier han til Dagbladet.
- Er nervene med i bagasjen?

- Nei, egentlig ikke. Jeg er ennå helt rolig. Syngingen føler jeg at jeg har full kontroll på. Da er det verre med det internasjonale pressekjøret som venter - det har jeg aldri opplevd før, sier Lars, som er en erfaren solist gjennom mange år med Oslo Gospel Choir. Det internasjonale Grand Prix-sirkuset er imidlertid nytt for ham.

Familiestøtte

Lars er glad for å ha med seg storesøster Linda A. Johannesen (30) i den norske delegasjonen. Det var hun som oversatte David Eriksens vinnermelodi «All I Ever Wanted (Was You)» til «Alltid sommer». Lars sang teksten på engelsk i den norske finalen, men må altså synge på norsk i den internasjonale finalen.

- Dette blir kjempemoro - og helt nytt for meg, sier Linda spent. Tekstforfatteren jobber til daglig som journalist i NRK-Telemark i familiens hjemby, Skien.

- Men her i England skal jeg bare ha ferie, forsikrer hun.

Venter kona

I slutten av uka håper Lars å få besøk av kona Trine-Lise, slik at hun kan være på plass i salen når direktesendingen går av stabelen fra National Indoor Arena lørdag kveld.
- Vi vet ennå ikke om vi klarer å få det til praktisk, men jeg håper det går. Det kommer an på om jeg får tid til å være litt sammen med henne, sier Lars. I dag er det allerede duket for første gjennomkjøring på arenaen.

- Det går vel dårlig, gjør det ikke alltid det på første prøven? flirer låtskriver og produsent David Eriksen. Vel framme på engelsk jord var han mest opptatt av én ting:

- Nå blir det pubrunde.

Dropper studiene

Da Lars vant den norske finalen i vinter, lovet han dyrt og hellig at han likevel ville ta kristendomseksamen ved Menighetsfakultetet den 20. mai.
- Men jeg skjønte fort at det ikke ville gå. Det ble for hektisk. Jeg har jo også en deltidsjobb som hjelpepleier, og den kunne jeg ikke bare si opp på dagen, forklarer han.

Studiene blir utsatt på ubestemt tid, til fordel for musikken. I månedene framover blir det musikk døgnet rundt for Grand Prix-finalisten - uansett resultat på lørdag.

- Når jeg kommer hjem starter jeg uansett innspillingen av mitt soloalbum. Albumet har jeg kontrakt på, selv om jeg ikke skulle vinne. Og jeg er egentlig ikke så opptatt av å vinne, koketterer årets norske Grand Prix-håp.

PÅ PLASS: Lars Fredriksen kom Birmingham i går, fremdeles uten nerver, ifølge ham selv.