Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ofret fridag for kortfilm

Stille, klart for prøve! Wenche Foss og Cecilie Mosli gjør seg klar for kortfilmopptak på Halvorsens Konditori. Wenche bruker sin eneste fridag før jul på kortfilmen «Makronstang».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I det gamle og ærverdige konditoriet på Wessels plass i Oslo startet søndag opptakene til den ni minutter lange kortfilmen «Makronstang».

En lang rekke etablerte navn i film- og skuespillerbransjen i Norge er med på kortfilmprosjektet. Foruten Wenche Foss stiller også «Cæsar»-stjernen Beate Eriksen opp. Fotografen på settet er Philip Øgaard, som har skutt Hans Petter Molands «Aberdeen». Manuset er skrevet av Grethe Bøe og Bror Hagemann, og Bøe er regissør. Med støtte fra Kassettavgiftsfondet og en god porsjon dugnadsånd skal filmen spilles inn på fire dager i Oslo sentrum.

Yter en skjerv

- Jeg stiller opp for å yte en skjerv til norsk filmbransje. Det er så mange unge og flinke folk som ikke slipper til, så dette ville jeg være med på, sier Wenche Foss til Dagbladet i en kort pause.

Om kort tid legger Wenche ut på veien med Riksteatrets oppsetning av «My Fair Lady».

- Jeg har ikke én ledig dag fram til jul, så det måtte bli i dag, sier Wenche, som har pugget replikker i noen dager nå. Opptakene skulle egentlig starte neste uke, men i går var den eneste fridagen for Wenche på lang tid.

Filmen handler om en narkoman jente som jakter på en makronstang til morens bursdag, og hun er innom flere bakerier for å få det til.

- Det er en film om medmenneskelighet og kjærlighet, sier produsent Magnus Wold.

Ærefullt

Ifølge Cecile Mosli, som spiller den narkomane jenta, er det en vanskelig rolle, og hun har snakket med narkomane jenter for å sette seg inn i den.

- Det er en stor ære og glede å få jobbe med Wenche. Jeg har veldig respekt for rollen. Og mange av de narkomane jentene jeg har snakket med, har gitt gode råd og stilt villig opp som «konsulenter», sier Mosli, som denne høsten befinner seg på Nationaltheatret.

KAKESTYKKE: Wenche Foss og Cecilie Mosli under opptakene til kortfilmen «Makronstang».